JDP BIRA DIREKTORA Tamara i Jug u borbi za upravnika!

Počelo je

JDP BIRA DIREKTORA Tamara i Jug u borbi za upravnika!

Pop kultura -
Već se komplikuje Vučkovićeva ima jako uporište u ansamblu. Radivojević traži šansu i preko šefa svoje stranke SDP Rasima Ljajića

Upravni odbor Jugoslovenskog dramskog pozorišta na sednici održanoj 11. jula doneo je odluku da raspiše konkurs za izbor upravnika te institucije kulture od nacionalnog značaja.Iako će se prijave primati do 15. avgusta, kako Kurir saznaje, najozbiljniji pretendenti da sednu u fotelju jesu Tamara Vučković, dosadašnja v. d. direktorka i glumica, i Jug Radivojević, reditelj i docent na FDU.Rivalitet- Tamara ima dobro uporište u ansamblu i njihovu podršku da nastavi da radi posao koji je obavljala u proteklom periodu. Ona ima zapažene rezultate i uspela je da vrati publiku u pozorište i za predstave JDP trenutno se traži karta više. Njen najozbiljniji protivkandidat je Jug Radivojević. Reditelj je favorit prvi na listi želja pojedinih političara koji su trenutno na vlasti - kaže izvor Kurira iz ove kuće koji je želeo da ostane anoniman.Radivojević je, podsetimo, već bio kandidat za upravnika Narodnog pozorišta, ali se povukao u poslednjem trenutku. Iza sebe ima 100 pozorišnih režija, a poslednja je novo čitanje „Ane Karenjine“. On je, inače, i potpredsednik SDP Rasima Ljajića.

Ko će zasesti u fotelju, znaće se posle 15. avgusta... JDP
Ko će zasesti u fotelju, znaće se posle 15. avgusta... JDP

- Njegov politički šef je pre nekoliko dana baš u intervjuu datom Kuriru rekao da nije baš zadovoljan raspodelom unutar vladajuće koalicije. Tu bi Jug mogao da pronađe svoju šansu i da dođe na čelo kulturne institucije - obrazlaže naš sagovornik.Tamara Vučković javnosti je poznatija kao supruga glumca Predraga Mikija Manojlovića. Ipak, ostvarila je značajne uloge u matičnoj kući, a realizovala je i nekoliko projekata radi popularizacije pozorišta kod mladih.Pita se UONekoliko puta pokušali smo da se čujemo i s Vučkovićevom i s Radivojevićem, ali se nisu javljali na naše pozive do zaključenja broja. Odluku o novom prvom čoveku kuće doneće Upravni odbor na čijem je čelu od pre nekoliko nedelja reditelj Slavenko Saletović, a ostali članovi su Ljiljana Sedlar, Momčilo Kovačević, Vojin Ćetković i Goran Šušljik.

Nezadovoljan raspodelom unutar vlasti... Rasim Ljajić
Nezadovoljan raspodelom unutar vlasti... Rasim Ljajić

Pozorište na TerazijamaĐAJA NAJOZBILJNIJI KANDIDATUpravni odbor Pozorišta na Terazijama na sednici održanoj 17. jula 2014. godine doneo je odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora. Kako saznajemo, dramaturg Aleksandar Đaja, trenutno v. d. upravnika, najozbiljniji je kandidat da nastavi da obavlja započeti posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja