JOAKIM FEST: Gran pri predstavi Naš razred
Foto: Narodno Pozoriste

9. međunarodni pozorišni festival

JOAKIM FEST: Gran pri predstavi Naš razred

Pop kultura -
Za najbolju glumicu proglašena je Marina Vodeničar za tumačenje lika Dejzi u predstavi "Nosorog" dok je njen kolega iz iste predstave Đorđe Marković za ulogu Žana dobio nagradu za najbolju mušku ulogu

KRAGUJEVAC - Predstava "Naš razred" po tekstu Tadeuša Svobođaneka u izvođenju Teatra za decu i omladinu iz Skoplja proglašena je najboljom na 9. međunarodnom pozorišnom festivalu "Joakim Interfest" u Kragujevcu.

Nagrada za režiju dodeljena je Snežani Trišić za predstavu "Nosorog" Narodnog pozorišta Kikinda po tekstu Ežena Joneska. Za najbolju glumicu proglašena je Marina Vodeničar za tumačenje lika Dejzi u predstavi "Nosorog" dok je njen kolega iz iste predstave Đorđe Marković za ulogu Žana dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Specijalnu nagradu za društveni angažman i kolektivnu igru dobila je predstava "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta, koja je osvojila i nagradu publike.Nagrade će dobitnicima biti uručene večeras kada će u njihovu čast biti izvedena predstava "Kabare Nušić" Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

O nagradama je odlučivao tročlani žiri koji su činili Zlatko Paković, pozorišni kritičar i dramski pisac iz Beograda, Marko Sosič, reditelj i dramski pisac iz Slovenije i Isidora Rajković glumica kragujevačkog Teatra.Slogan ovogodišnjeg Joakim Interfesta bio je "Rat u nama i oko nas" po zamisli selektora Gorana Cvetkovića, pozorišnog kritičara i, kako ocenjuju u Knjaževsko-srpskom teatru, od ostalih smotri u regioni razlikuje ga ne samo visoka pozorišna estetika selektovanih predstava, nego, pre svega društvena angažovanost i tretiranje aktuelnih političkih problema u čitavom regionu.

Na festivalu, koji je počeo 7. oktobra, učestvovala su pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Makedonije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track