Kako do glatke kože na bikini zoni?

Saveti

Kako do glatke kože na bikini zoni?

Pop kultura -
Za željno iščekivani letnji godišnji odmor opskrbili ste se preslatkim bikinijem koji vam stoji savršeno, ali već prvi pogled na depiliranu biki zonu baca vas u očaj? Ne brinite, uz pomoć nekoliko jednostavnim saveta vaša bikini zona može da bude besprekorno glatka

Ništa ne može tako da pokvari izgled u bikiniju kao upaljena i bolna bikini zona. Nakon korišćenja brijača koža u području bikini zone zna da bude poprilično crvena, a ponekad bolna i upaljena. Tu neugodnu pojavu moguće je izbeći i bezbrižno uživati u letu.

Ako dlačice s bikini zone odlučite da uklonite voskom, radije se prepustite rukama stručnjaka. Piling bikini zone pre uklanjanja dlačica uvelika sprečava često bolno urastanje dlačica. Vosak je najbolji za uklanjanje nešto dužih dlačica, a kako bi uklanjanje bilo što delotvornije, dlačice bi trebalo da budu barem šest centimetara duge.

Ako su dlačice nešto duže, neće biti potrebno ponavljati postupak nekoliko puta na istom području, što znači da će depilacija biti znatno manje bolna, koža će biti manje nadražena i postojaće manji rizik od infekcije.

Za uklanjanje dlačica brijačem postoji nekoliko vrlo korisnih trikova koji će sprečiti nastanak upale. Za početak, bikini zonu uvek depilirajte tek na samom kraju tuširanja. Naime, para pod tušem omekšće dlačice omogućujući da ih depilirate vrlo blizu korena. Nakon svakog pokreta, dva brijača isperite pod mlazom vode kako biste uklonili nakupljene dlačice i mrtvu kožu.

Obavezno koristite gel za brijanje jer će u velikoj meri sprečiti nastanak oštećenja kože. Kada se radi o depilaciji bikini zone, najveći broj pripadnica lepšeg pola muku muči s uraslim dlačicama, upalama i hiperpigmentacijom, no i to se vrlo lako može izbeći.

Urasle dlačice nisu samo ružne i bolne, već doslovce "zovu" na čupkanje i izvlačenje – ali odolite izazovu jer biste mogli da završite s infekcijom ili ožiljkom. Na područje uraslih dlačica radije nanesite proizvod koji sadrži acetilsalicilnu kiselinu koja će oluštiti površinski sloj kože i osloboditi uraslu dlačicu, a proizvod nastavite da koristite kako biste sprečili dalje urastanje.

Upala se obično manifestuje crvenilom i nadraženošću, a u tom slučaju najbolje je da koristite antiupalnu kremu koja je nežna na osetljivoj koži. Najbolji izbori su proizvodi koji sadrže aloa veru i vitamin E jer će koži da pruže hidrataciju i da je umire, a proizvodi sa ekstraktrom kamilice smanjiće nadraženost kože.

Koža na bikini zoni vam je tamnije boje ili prepuna tamnijih tačkica – ne, ne čini vam se. Naime, čupkanje uraslih dlačica može da izazove hiperpigmentaciju, kožu bikini zone takođe možete da potamnite i korišćenjem vrelog voska. U tom slučaju najbolje je da nanesete proizvode koji sadrže sastojak koji se zove dimethylmethoxy chromanyl palmitate, koji će posvetleti tamna područja, ali i sprečiti ponovno urastanje dlačica i nastanak upale.

(tportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track