KO TO TAMO PEVA: Da li je ovo kultni autobus Krstić i sin? (ANKETA)
Foto: Printskrin

Bus koji je postao legenda

KO TO TAMO PEVA: Da li je ovo kultni autobus Krstić i sin? (ANKETA)

Pop kultura -
Jedan takav sličan nalazi se u dvorištu kafane u Kniću. On je ofarban, ali na njemu piše "Krstić i sinovi", firma koja je u proleće 1941. povezla putnike ka Beogradu
1 / 3 Foto: Printskrin

Film "Ko to tamo peva" stekao je reputaciju jednog od najboljih srpskih filmova svih vremena. Pored fenomenalnih glumaca na čelu sa Pavlom Vuisićem, Draganom Nikolićem, Danilom Batom Stojkovićem, Aleksandrom Berčekom Nedom Arnerić, Slavkom Štimcem i ostalom plejadom fenomenalnih glumaca, veliku pažnju privukao je i dotrajali autobus s kojim su putnici iz zabiti krenuli ka Beogradu baš pred sam Drugi svetski rat i bombardovanje prestonice.

http://www.youtube.com/watch?v=GKnvsVFpZx0

Jedan takav sličan nalazi se u dvorištu kafane u Kniću. On je, istina, ofarban, ali na njemu piše "Krstić i sinovi", firma koja je u proleće 1941. povezla putnike ka Beogradu.

Autobus iz filma Ko to tamo peva
Autobus iz filma Ko to tamo peva

Na mnogim forumima vodi se diskusija da li je reč o originalnom autobusu koji se pojavljuje u filmu. Jedan od forumaša je objasnio da je autobus iz dvorišta kafane "praga", a da je u filmu korišćen "FAP". Neki smatraju da se autobus nalazi u Zagrebu i da je u vlasništvu Jadran filma.

http://www.youtube.com/watch?v=rkY2Eq9lco8#t=71

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track