Kolege pišu peticiju podrške glumcu Goranu Jevtiću
Foto: Dragan Kadić

Javni protest

Kolege pišu peticiju podrške glumcu Goranu Jevtiću

Pop kultura -
Podršku Jevtiću pružile su juče mnoge poznate ličnosti, među kojim su Bojana Maljević, Dimitrije Vojnov, Kalina Kovačević, Biljana Lukić, Staša Koprivica

Policija i tužilaštvo u Somboru ispituju slučaj navodne obljube maloletnika, za koju su roditelji dečaka osumnjičili poznataog glumca Gorana Jevtića.

Više javno tužilaštvo zatražilo je od policijske uprave u Somboru da "prikupi obaveštenja povodom privatne prijave". U odbranu Jevtića juče su stale njegove kolege koje su pokrenule i potpisivanje peticije podrške, a sam glumac nije se oglašavao. Dan ranije, u pojedinim medijima on je odbacio ove optužbe uz tvrdnju da je reč o glupostima.

Policija je obavila više informativnih razgovara, i o preduzetim merama obavestila nadležno tužilaštvo, radi donošenja odluke.

"I policija i tužilaštvo u Somboru prikupljaju podatke povodom prijave roditelja da je njihov maloletni sin žrtva silovanja, i da je za ono što se, kako se spekuliše, dogodilo u toaletu Narodnog pozorišta početkom jula, odgovoran beogradski glumac Goran Jevtić", navode u istrazi.

O slučaju koji se, navodno, dogodio za vreme festivala "Pozorišni maraton", niko juče nije želeo detaljenije da govori, a u somborskoj policiji navode da su obavili više informativnih razgovora i da sve analiziraju, kako bi se prikupili svi potrebni podaci.

"Prikupljanje podataka je skoro završeno i narednih dana biće doneta odluka da li će i protiv koga biti pokrenuta istraga", rečeno je u somborskom Višem javnom tužilaštvu.

U Narodnom pozorištu, u čijem se toaletu, po nezvaničnim pričama, dogodio incident, ne žele da govore. Upravnik Mihajlo Nestorović, nedavno imenovan na tu dužnost, veli da nije upoznat sa ovim slučajem, i da ne može da nagađa o spekulacijama. Biljana Keskenović, koja je na čelu Narodnog pozorišta bila u vreme održavanja "Pozorišnog maratona", takođe nije želela ništa da kaže dok se postupak ne završi.

"Dala sam izjavu u policiji i ostajem pri tome", kratko nam je rekla Keskenovićeva, odbijajući, međutim, da predoči šta je ispričala inspektorima.

Roditelji maloletnika, starijeg od 14 godina, odmah su posle saznanja šta se navodno dogodilo dečaku, kako se spekuliše, policiji podneli krivičnu prijavu, ali su je iz nekog razloga posle nekoliko dana povukli. Zatim je usledio obrt, pa je otac tužilaštvu podneo privatnu krivičnu prijavu protiv glumca.

Goran Jevtić juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Podršku Jevtiću pružile su juče mnoge poznate ličnosti, među kojim su Bojana Maljević, Dimitrije Vojnov, Kalina Kovačević, Biljana Lukić, Staša Koprivica... Tokom jučerašnjeg dana organizovana je i onlajn peticija zbog navoda o ovom slučaju u nekim medijima.

Peticija kao podrškaU znak podrške dramskom umetniku Goranu Jevtiću organizovano je potpisivanje online peticije u kojoj se izražava javni protest zbog teksta, naslova i celokupne redakcijske opreme centralnog članka naslovne strane jednog današnjeg dnevnog lista.

Privatna prijava protiv glumca Gorana Jevtića, tereti ga da je navodno obljubio dečaka .

Mi, dole potpisani, odbijamo da živimo u društvu u kome je sve moguće zarad profita, navodi se u peticiji, koju je dosad na sajtu www.thepetitionsite.com potpisalo 470 ljudi, među kojima veliki broj dramskih umetnika i drugih javnih ličnosti, stoji u peticiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track