MANJIFIKO ZA KURIR: Obožavam narodnjake Zvonka, Tozovca i Tomu Zdravkovića!
Foto: PR

Pesmu Pukni zoro posvetio dedi

MANJIFIKO ZA KURIR: Obožavam narodnjake Zvonka, Tozovca i Tomu Zdravkovića!

Pop kultura -
Jedino sa užitkom slušam narodnjake, dobre narodnjake! Omiljeni su mi Zvonko Bogdan, Tozovac i Toma Zdravković, rekao je talentovani muzičar

Slovenački muzičar Manjifiko najavio je svoj koncert u Beogradu sa Umetničkim ansamblom Ministrarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" i rekao kako obožava da sluša kvalitetne narodnjake.

Talentovani muzičar poznat po hitovima "Samo malo", "Hir aj kam hir aj go", "Giv mi mani" i "Pukni zoro" održaće svoj prvi samostalni koncert u Beogradu 18. oktobra u Sava centru, uz specijalnu gošću špansku pevačicu Luz Kasal i pratnju vojnog orkestra Stanislav Binički.

"Beograd ima posebno mesto u mom srcu, a i cela priča je krenula odavde. Koncert će zbog svega toga biti naravno poseban! Uz the Serbian Army Orchestra i moj bend, tu će biti režiser Dragan Bjelogrlić, glumci i saradnici na filmu, tako da će to u neku ruku biti zadnja klapa 'Montevidea'", najavljuje Manjifiko.

Iako deluje kao da lako stvara muziku, Robert Pešut, poznatiji kao Manjifiko kaže da mnogo stvari koje mu se ne dopadnu odbaci.

Foto PR
Foto PR

"Ja mnogo radim i mnogo toga mi se ne dopadne. Imam mnogo đubreta, smeća, imam samo 5 odsto onoga što mi se dopalo", objasnio mi je Manjifiko.

On je ponosan na saradnju sa vojnim orkestrom Stanislavom Biničkim. "Da ste me pitali pre 5 godina, ja nisam imao nikada nameru da sviram sa filharmonijskim orkestrom. Sada već imamo dva filma zajedno i već smo se zavoleli kao ljudi", objašnjava ovaj talentovani muzičar.

Manjifiko se zahvalio Ministarstvu odbrane što su bili raspoloženi da mu daju određene ruke da svira po Evropi koncerte sa orkestrom.

"Ne pravim mnogo koncerta. Ja volim da je koncert u 20 sati uveče, a ne u ponoć. Po tome znaš da malo radim. Ja više komponujem i više sam u studiju nego što sviram. Mogu da biram šta ću da sviram i gde", kaže Robert."Nije nimalo jednostavno napraviti tako velii koncert, ali to je nešto čemu se veoma radujem. Nikad nisam bio srećniji nego otkad sviram sa njima".

Beograd je bitan za mene i za svakog ko živi na Balkanu, bivša Juga. Beograd je kulturni centar svega, posle njega odmah ide Beč. Meni je Beograd bitan podjednako kao Beč i Pariz. Ovde sam upoznao mnogo talentovanih ljudi i intelektualaca", kaže Manjifiko i dodaje da je Beograd veoma ozbiljan grad i značajan za razvoj cele oblasti.

"Radujem se što mogu da imam koncert u Beogradu", zaključuje Robert.

Orkestar Stanislav Binički, foto PR
Orkestar Stanislav Binički, foto PR

Kome je pesma "Pukni zoro" posvećena?

"Takav je film. U filmu se radi o prvom svetskom ratu. Mima Karadžić i Branimir Brstina su prijatelji iz rata, a Tirketov otac im je poginuo na rukama. U filmu je trebalo da imaju takvu temu da uvek kad se sete svog prijatelja ide neka patriotska tema. Bjela je insistirao da bude nešto što će da ga "takne" i dodirne u dušu. To nije bio nimalo lak zadatak za mene, mada ni mnogo težak. U momentu kad sam pravio tu pesmu, razmišljao sam o svom dedi koji je bio Solunac koji je imao sličnu sudbinu i ja sam se tu povezao. Radni naslov je "Pesma za Dušana", kaže Robert.

Slovenački muzičar objašnjava da obožava filmsku muziku. "Mnogo se palim na šlagere, lake note, mnogo mi se to dopada. Mnogo mi se sviđa da sviram sa orkestrom, a mnoge moje kolege to nikad nisu doživele. To je prava svinjska mast, prava šnicla. To je nešto što uvo naše prihvata kao nešto fino".

Manjifiko, printskrin
Manjifiko, printskrin

Njegova gošća na koncertu u Beogradu biće poznata španska pevačica Luz Kasal i Manjifiko planira da je vodi u izlazak u Beogradu. "Volim izlazak i jedva čekam da izvedem gošću Luz Kasal kada bude došla. Biće u Beogradu 2 dana pred koncert kako bismo probali. Nisam baš neko ko izlazi mnogo. Volim sitne kafane, na ćošku.""Jedino sa užitkom slušam narodnjake, dobre narodnjake! Omiljeni su mi Zvonko Bogdan, Tozovac i Toma Zdravković", kaže simpatični Manjifiko i poziva sve da dođu na koncert.

http://www.youtube.com/watch?v=79B2xMFzo5o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track