Marina Milivojević Mađarev selektorka Sterijinog pozorja
Foto: BETA

Marina Milivojević Mađarev selektorka Sterijinog pozorja

Pop kultura -
Rok za slanje tekstova je 30. novembar 2014. godine, a nagrada podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400.000 dinara

NOVI SAD - Upravni odbor Sterijinog pozorja imenovao je za selektora jubilarnog 60. festivala docenta Akademije umetnosti u Novom Sadu Marinu Milivojević Mađarev, saopšteno je danas Marina Milivojević Mađarev je doktor teatroloških nauka, a radila je kao pozorišna kritičarka na Prvom programu Radio Beograda i na Radiju 202. Na Televiziji Beograd niz godina bila je scenaristkinja, urednica, voditeljka i kritičarka u Redakciji za kulturu, Redakciji zabavnog programa i Redakciji dečjeg programa.

Od 1999. do 2011. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu bila je jedna od urednica pozorišnih publikacija i dramaturškinja. Članica je uredništva časopisa "Scene" od 2013. godine, a uređivala je tematske blokove o Sterijinom pozorju i pozorištu i obrazovanju. Marina Milivojević Mađarev je i dramska spisateljica. Izvedeno je i štampano desetak njenih dramskih dela i više od dvadeset radio drama.

Sterijino pozorje danas je raspisalo i konkurs za originalni dramski tekst, izvorno napisan na srpskom, ili preveden na srpski jezik. Rok za slanje tekstova je 30. novembar 2014. godine, a nagrada podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400.000 dinara. Odluku o nagradi žiri će doneti do 31. januara 2015. godine, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track