MATIJA BEĆKOVIĆ: Osećam se kao kap vode koja se utapa u okean!
Foto: Nemanja Pančić

Sajam knjiga

MATIJA BEĆKOVIĆ: Osećam se kao kap vode koja se utapa u okean!

Pop kultura -
Pprimetno sam veći broj mladih u odnosu na one starije i to je novi naraštaj koji se interesuje za knjigu, istakao je pesnik.

BEOGRAD - Najpopularniji pesnik starije generacije, koji je stekao pravo da može mirno da izostavi prezime Bećković, jer svi znaju na koga se odnosi ako mu kažu samo ime Matija - zadivljuje spremnošću da bez ikakve pripreme odgovori na novinarsko pitanje kakav je utisak Sajam knjiga ostavio na njega.

Citirajući stihove iz pesme "Slap" Antona Gustava Matoša o jednoj kapi vode, Matija je kazao da se kada dođe na sajam oseća puput one kapljice koja se utapa u okean.

"U ovom "moru" knjiga dolazi mi da se zapitam šta ovom okeanu znači ona jedna kapljica (kao što je on)", a šta njemu znači da bude ta jedna "kap". Najvažniji utisak koji će poneti sa ovog sajma i koji ga veseli je "primetno veći broj mladih u odnosu na one starije i to je novi naraštaj koji se interesuje za knjigu", istakao je pesnik.

To su generacije rođene u teškima ratnim vremenima i pokazuju da ih knjige interesuju iako ih svaki dan optužuju da su digli ruke od knjige.

"Dolaskom na sajam, oni pokazuju da knjiga ostaje i da će ostati sve do kraja, kao što je među ljudima od samog pocetka ljudske civilizacije" kazao je Bećković najveći živi majstor poezije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track