Miloš Biković: Zabradio sam jer glumim negativca
Foto: Dragana Udovičić

Srpski glumac Snima ruski film na Baliju

Miloš Biković: Zabradio sam jer glumim negativca

Pop kultura -
Konačno igram lik iz sadašnjosti, i to u nastavku „Dupleksa“ Romana Prigunova. U Srbiji pripremam nešto novo, ali o tome još ne mogu da pričam, kaže Miloš Biković

Ako ovako nastavi, uskoro će postati jedan od najboljih ruskih glumaca.Miloš Biković, koga je šira publika zavolela zbog uloge Tirketa u „Montevideu“, nastavlja da gradi uspešnu internacionalnu karijeru. On je juče otputovao na Bali, gde će snimati nastavak kultnog ruskog filma „Dupleks“ Romana Prigunova.- Pustio sam bradu i brkove zbog nove uloge u Rusiji. Igram negativca, a radićemo na Baliju i Moskvi - otkrio nam je Biković pre puta:- Konačno tumačim lik iz sadašnjosti. Ulogu nisam kao prošli put dobio na nagovor brata, koji mi je rekao da pošaljem Nikiti Mihalkovu mejl na ruskom, već regularnim putem, preko agenta. Nije bog direktno intervenisao (smeh). Na Baliju ostajem do 8. avgusta, a potom snimam još dva puta po šest dana u Moskvi.

Otvaraju Veneciju... Nikita Mihalkov i Biković
Otvaraju Veneciju... Nikita Mihalkov i Biković

Mladi glumac radiće i jedan veliki projekat u Srbiji.- Ne igram ni u „Zoni“, ni u novoj ekranizaciji Mir-Jam, kao što pišu novine, već u nečemu o čemu trenutno ne mogu da pričam. Inače, novi film „Sunčanica“ Nikite Mihalkova bi trebalo da otvori Venecijanski festival - ponosno naglašava Miloš.Isto tako ponosno kazuje da je uspeo da položi ispite na FDU:- Dao sam uslov za upis druge godine doktorskih studija. Treba da odslušam još jedan semestar i onda ću početi da spremam disertaciju.(Lj. R.)

„Branio sam Mladu Bosnu“ŽAO MI JE ŠTO NE MOGU DA IGRAM ANDRIĆAPlanirano je da u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“ igra jedinog našeg nobelovca Ivu Andrića, ali Biković je morao da vrati ulogu.- Trebalo je da igram Andrića, ali sam morao da odustanem iz tehničkih razloga (nije smeo da se brije i šiša zbog uloge u ruskom filmu, op. aut.). Žao mi je što neću sarađivati sa Srđanom Koljevićem jer cenim njegov rad - kaže Biković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track