NAUČNICI OTKRIVAJU: Evo zašto muškarci gube interesovanje za žene!

Istraživanje

NAUČNICI OTKRIVAJU: Evo zašto muškarci gube interesovanje za žene!

Pop kultura -
Priča je uvek vrlo slična: bili ste na nekoliko stastanaka, izašli ste par puta, sve je išlo dobro, a onda je neko od vas dvoje jednostavno izgubio interes

Žene u većini slučajeva tačno znaju zbog čega su izgubile interes - možda je bio previše zagrejan, možda im nije odgovarao njegov smisao za humor, možda je pokazao naznake da će u vezi biti posesivan… Što god da je slučaj, žene nekako uvek znaju da prijateljicama na kafi objasnite tačno zašto se više ne viđaju sa tipom. Kod muškaraca baš i nije isto.

Svakoj ženi se barem jednom dogodilo da se tip koji joj se do pre par dana javljao i bio zainteresovan jednostavno ili prestane javljati, ili počne da se javlja mnogo ređe. Većina muškaraca ne zna da odgovori na pitanje šta im se to dogodi u glavi kada odluče da počenu da ignorišu curu koja im se do juče jako sviđala, ali srećom, naučnici imaju odgovor na to pitanje.

Stvar je u energiji koju žena šalje. Kada su na prvih par sastanaka, manje-više su opuštene - pokušavaju da upoznati dečka, da vide sviđa li im se uopšte, i generalno se ponašaju kao kad u prodavnici razgledaju stvari. Problem nastaje kada shvate da im se muškarac sviđa.

U trenutku kad ocenite da je muškarac s kojim se viđaju materijal za dečka, prestaje faza razgledanja, a počinje faza planiranja. Odjednom više ne pokušavaju da upoznaju dečka sa kojim su na satanaku - pokušavaju da upoznaju buduću vezu i njene mogućnosti. Umesto da i dalje žive u trenutku i neopterećeno gledaju kuda satanci vode, one se bacaju na planiranje veze, zajedničkih roštilja i odlazaka na skijanje.

Ženama se čini da je sve ostalo isto, ali većina muškaraca počinju da osećaju pritisak jer vide da im pogled šalje potpuno drugačiju poruku.

U tome je glavna razlika između muškaraca i žena - dok muškarci žive u trenutku i ne preispituju situaciju u kojoj se nalaze, žena je već u dalekoj budućnosti, što znači da podsvesno stvara pritisak na muškarca. Ovo je, kažu naućnici, i razlog zbog kog muškarci često sasvim neočekivano izgube interes.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track