NE ŠTEDE NIKOG: Popularni šou Top Gir pod istragom!
Foto: Printskrin

Bez dlake na jeziku

NE ŠTEDE NIKOG: Popularni šou Top Gir pod istragom!

Pop kultura -
Britanski mediji pišu da je jedna televizija sprovela internu istragu o emisiji "Top Gir", odnosno o ponašanju i izjavama voditelja Džeremija Klarksona, Džejmsa Meja i Ričarda Hamonda

Klarkson je "najzanimljiviji" sa te strane, pošto veoma često bez dlake na jeziku isproziva nekoga ili nešto, ne štedeći pritom svoje "zalihe" politički nekorektnih izraza. Saslušani su Klarkson, Mej i Hamond, kao i izvršni producent Endi Vilman.

Direktor televizije Deni Koen dobio je izveštaj, u kom se nalazi i anketa među svima koji rade na emisiji, a tiče se toga da li misle da se u šouu koriste neprikladni i rasistički termini. List dodaje da će Koen odrediti da li će biti kaznenih mera za popularne voditelje, ali i da Bi Bi Si neće javno objaviti rezultate istrage.

Ta televizija se do sada, zbog Klarksonovih vickastih izjava, izvinjavala javnosti, ambasadama Indije i Meksika... Džeremijeve problematične izjave nisu ograničene samo na rasizam, pa je tako morao da se izvini i zbog toga što je osobe koje imaju mentalne probleme, konkretno depresivne i suicidalne, nazvao sebičnim.

Izvinjenje je usledilo i nakon što je ocenio da bi radnike u javnom sektoru koji štrajkuju trebalo "streljati pred članovima porodice". Klarkson je u svom fazonu odreagovao i kada je javnost osudila činjenicu da je svog crnog terijera nazvao Drogba u čast Didijea Drogbe, koji je iz Obale slonovače.

"Neću se izvinjavati jer sam divnog psa nazvao po sjajnom fudbaleru", rekao je on tada.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track