NE ŽALI NI CENTA: Džo (37 ) potrošila 100.000 evra da bi postala mama

sa 32 godine ušla u menopauzu

NE ŽALI NI CENTA: Džo (37 ) potrošila 100.000 evra da bi postala mama

Pop kultura -
Posle tri vantelesne oplodnje Džo je 2012. rodila sina Semjuela koji je na rođenju imao 4,2 kilograma

Džo Šarp (37) je uprkos lošim prognozama lekara bila odlučna u nameri da postane mama. Istrajna na svom putu, ova žena je ostvarila svoj cilj, sada kao mama dečaka kaže da je njen trud i te kako bio vredan.

U 30. godini upoznala je supruga Majlsa (41), ubrzo se udala za njega, a kada su odlučili da Majlsovoj ćerki iz prvog braka podare sestru ili brata, naišli su prvi problemi. Mesecima su bezuspešno pokušavali da dobiju bebu, Džo je znala da nešto nije u redu. Analiza krvi je pokazala da je ova žena ušla u premenopauzu, prognoze lekara su bile da će se za veoma kratko vreme Džo suočiti i sa menopauzom.

"Nisam želela da se lako predam", rekla je Džo koja je tada imala samo 32 godine.

VEŠTAČKA OPLODNJA I NOVI NAČIN ŽIVOTKako bi preduhitrila menopauzu, Džo je odlučila da vantelesnom oplodnjom dobije bebu. Prvo se za pomoć obratila jednom kineskom stručnjaku. Odrekla se alkohola, šećera, cigareta, odlazila na jogu, pilates i akupunkturu. "Majls mi je sve vreme pružao podršku, ali on je već bio otac. Volim Ajšu, ali ja nisam njena mama, a toliko sam želela da postanem majka", priča Džo.

Dva pokušaja vantelesne oplodnje nisu dala rezultate. U ostvarenju želje da postane mama Džo je trošila sve vreme i sav novac koji je imala. Pronašla je jednu kliniku u Londonu koja primenjuje drugačiji način oplodnje. "Rekli su mi da najveće šanse imam ako vantelesna oplodnja počne kada moji hormoni budu bili u normali", ispričala je Džo. Posle pet meseci ispitivanja sve je bilo spremno za treći pokušaj vantelesne oplodnje. Za treću šansu Džo i Majls morali su da izdvoje 22.000 evra. Svakod dana Džo je putovala od Brajtona, gde živi sa porodicom, do Londona zbog analize krvi.

Na dan kada su rezulatati testa na trudnoću bili spremni Džo je bila veoma uzbuđena. Test je bio pozitivan, a Džo je 2012. rodila sina Semjuela koji je na rođenju imao 4,2 kilograma. Ova mama se nije zaustavila, pokušala je i četvrtu vantelesnu oplodnju. Sada se ona i njen suprug spremaju za petu VTO jer su odlučni da dobiju još jedno dete.

Ilustracija
Ilustracija

Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track