NEMA VIŠE GLUPIRANJA: Ekipa emisije Top Gir izbegla optužbe za rasizam!
Foto: Printskrin

Za dlaku

NEMA VIŠE GLUPIRANJA: Ekipa emisije Top Gir izbegla optužbe za rasizam!

Pop kultura -
Završena je istraga u ekipi najpopularnije emisije o automobilima na svetu. Zaključak je taj da voditelji Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond nisu rasisti, ali da ubuduće nema glupiranja

Ranije ove nedelje direktor televizije BBC pokrenuo je internu istragu o emisiji "Top Gear", odnosno o ponašanju i izjavama voditelja Džeremija Klarksona, Džejmsa Meja i Ričarda Hamonda koji su, u nekoliko navrata zbog kontroverznih izjava bili proglašavani za rasiste.

"Nije tajna da su postavljena veoma važna pitanja, kao ni to da sam ih veoma ozbiljno shvatio", piše Koen u pismu dostavljenom britanskom "Gardijanu" povodom zaključka istrage.

"Dalje kontroverze ne služe nikome, ali ja smatram da Džeremi Klarkson i njegove kolege nisu rasisti. Bi-Bi-Si je sve pritužbe gledalaca i regulatornog tela "Ofcom" shvatio ozbiljno i sproveo istragu kako ne bi bilo daljih incidenata i problema. "Top Gear" je neverovatan televizijski program koji vole milioni gledalaca širom planete. Želja mi je da i u budućnosti očuva taj identitet, ali napominjem da dalje kontroverze neće nikome doneti ništa dobro", napisao je direktor čime je "lupio packu" Klarksonu, Hemondu i Meju i upozorio ih da u buduće "nema glupiranja". Na kraju je dodao da "iako se ne slaže sa Džeremijem Klarksonom oko upotrebe pojedinih termina, zna da on nije rasista."

http://www.youtube.com/watch?v=AOoXohqA6tI

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track