NEOBIČNA OPKLADA NAUČNIKA: Dilanove stihove ubacivali u naučne radove!
Foto: AP Photo

Okršaj stihova

NEOBIČNA OPKLADA NAUČNIKA: Dilanove stihove ubacivali u naučne radove!

Pop kultura -
Sve je počelo sa radom dvojice naučnika Džona Lundberga i Edija Vicberga vezanim za nadutost "Nitric Oxide and inflammation: The answer is blowing in the wind

STOKHOLM - Grupa švedskih naučnika poslednjih 17 godina učestvuje u neobičnom takmičenju - ubaciti što više stihova Boba Dilana u tekstove koje objavljuju u naučnim časopisima. Kako prenose elektronski mediji, sve je počelo sa radom dvojice naučnika Džona Lundberga i Edija Vicberga vezanim za nadutost "Nitric Oxide and inflammation: The answer is blowing in the wind".

Nekoliko godina kasnije jedan bibliotekar uočio je još jedan Dilanov tekst u drugom radu Jonasa Frisena i Konstantinosa Meletisa o sposobnosti ćelija da stvaraju neurone "Blood on the Tracks: A Simple Twist of Fate".

Priča se brzo prošilila Karolinska institutom u Stokholmu gde sva četvorica rade i "okršaju" se pridružio i Kenet Čijen, profesor kardovasklularnog istraživanja koji je takođe željan besplatnog ručka - nagrade ovog takičenja - i koji je objavio tekst pod nazivom "Tangled Up in Blue: Molecular Cardiology in the Postmolecular Era".

Svi naučnici su veliki ljubitelji Dilana a njegove stihove ne ubacuju se u naučne radove već u tekstove pisane za časopise ili predgovore.

Opklada će uskoro biti završena jer je još tada dogovoreno da se sve završava kada jedan od njih ode u penziju i tada će biti proglašen pobednik sa naviše ubačenih citata.

http://www.youtube.com/watch?v=cJpB_AEZf6U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track