NEOPOZIVA OSTAVKA: Boris Isaković više nije direktor Drame SNP!
Foto: Fonet

Loša atmosfera u teatru

NEOPOZIVA OSTAVKA: Boris Isaković više nije direktor Drame SNP!

Pop kultura -
Isaković je, na konferenciji za novinare, rekao da razlozi za njegovu neopozivu ostavku nisu međutim ni uvređenost ni strah, ni anonimne peticije, nego pre svega osećanje da da je za mene ovaj profesionalni ciklus završen

NOVI SAD - Glumac Boris Isaković podneo je danas neopozivu ostavku na funkciju direktora Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu pre svega zbog, kako je rekao, loše atmosfere u tom teatru, izazvane anonimnom najavom peticije za njegovu ostavku.

Isaković je, na konferenciji za novinare, rekao da razlozi za njegovu neopozivu ostavku nisu međutim "ni uvređenost ni strah, ni anonimne peticije, nego pre svega osećanje da da je za mene ovaj profesionalni ciklus završen" i dodao da mu predstoje brojne glumačke obaveze.

Obraćajući se predstavnicima medija, upravnik tog najstarijeg domaćeg profesionalnog pozorišta Aleksandar Milosavljević naglasio je da je Isaković svoj posao u SNP-u obavljao odlično i da "nije radio napamet", nego u skladu sa planom i programom koji je odavno zacrtan u toj kući.

"Ako nekome to ne odgovara, onda adresa za napade i smenu mogu da budem samo ja", naglasio je Milosavljević i podsetio na mnogobrojne uspehe ne samo Drame SNP-a poslednjih godina, nego i ostalih jedinica tog pozorišta.

Kad god se neka od triju jedinica SNP-a (Drama, Opera i Balet) na neki način izdignu i ambiciozno krenu u ostvarivanje svojih programa, pojavi se najava nakakvih peticija pa čak i pretnji od nezadovoljnih u toj kući, koji to čine uglavnom anonimno, napomenuo je Milosavljević.

On je rekao da je protekle sedmice iz medija čuo o nekakvoj najavi prikupljanja potpisa za peticiju za smenu Isakovića, i dodao je takođe saznao da se tim povodom pokrajinskom sekretaru za kulturu Slaviši Grujiću obratio jedan glumac, da su još njih troje o tome razgovarali kao i da je peti došao da potpiše peticiju.On je istakao da je uvek bio otvoren za razgovore sa svim zaposlenima u kući o svim problemima ali, kako je dodao, potrebno je da se neko tim ili drugim povodom obrati a ne da se preko medija šalju anonimne poruke.Milosavljević je napomenuo da će Isaković nastaviti da u narednom periodu, "koji neće biti predug", obavlja dužnost direktora

Drame SNP-a u ostavci, kako bi bili završeni značajni poslovi koji su započeti. Među razlozima za eventualno peticiju, kako je obljavljeno u pojedinim medijima, Isakoviću je između ostalog zamereno da je zanemarivao brojne članove dramskog ansambla SNP-a prilikom angažovanja glumaca u predstavama.

Učesnici konferencije za novinare napomenuli su da je angažovanje glumaca u bilo kojoj predstavi pre svega stvar reditelja.Milosavljević je ocenio da ovaj slučaj "nije samo pitanje anonimusa u SNP-u, nego je to pitanje nemoralnog ponašanja, u kojem se preko medija šalju određene poruke".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track