Niski muškarci su najljubomorniji?

Istraživanje

Niski muškarci su najljubomorniji?

Pop kultura -
Grupa naučnika iz Holandije i Španije je iz razgovora sa ispitanicima ustanovila da su najljubomorniji niski muškarci, dok su žene prosečne visine najmanje posesivne

Pažljivo birajte životnog saputnika, upozoravaju naučnici. Jer, ukoliko je vaša partnerka izrazito visoka ili je veoma niska, ona u bi svojim ljubomornim ispadima mogla da vam život pretvori u pakao.

Ali za razliku od visokih žena, muškarci koji se mogu pohvaliti natprosečnom visinom zaista su poželjni partneri i nisu nimalo ljubomorni.

To je zaključila grupa naučnika iz Holandije i Španije na osnovu podataka koje su prikupili tokom razgovora sa 549 muškaraca i žena iz ove dve zemlje. Svakog sagovornika prvo su zamolili da objektivno proceni koliko je i sam ljubomoran, ali i da objasni koje partnerove karakterne osobine mu najviše smetaju.

Analiza prikupljenih odgovora otkrila je da su, statistički posmatrano, najljubomorniji niski muškarci, dok su žene prosečne visine najmanje posesivne.

Zašto je tako, pitate se? Kriva je evolucija, odgovaraju naučnici. Visoki pripadnici jačeg pola i dame prosečne visine su tokom evolucije bili najpoželjniji i najtraženiji partneri i uopšte nisu morali da brinu o konkurenciji.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track