POREMEĆAJI VELIKIH ZVEZDA: Džoni Dep se plaši klovnova, Nikol Kidman leptirova
Foto: Beta Ap

I BOGATI PLAČU

POREMEĆAJI VELIKIH ZVEZDA: Džoni Dep se plaši klovnova, Nikol Kidman leptirova

Pop kultura -
Ovo ih izluđuje Poznate ličnosti, kao i obični ljudi, imaju strah od pojedinih stvari i pojava. Neki se boje klovnova, neki tuširanja, a neki su preživeli period teške anksioznosti

Poznate i slavne ličnosti nisu lišene psihičkih poremećaja i fobija, koje prilično remete njihovu svakodnevicu i normalno funkcionisanje. I dok ih neki uspešno sakrivaju, drugi o njima otvoreno govore i na taj način pomažu drugim ljudima, svojim fanovima, koji se poistovećuju s njima.Evo nekih slavnih ličnosti koje su otvoreno govorile o problemima koji ih muče.Džoni DepGlumac i filmski producent, jedan od najpoželjnijih muškaraca na planeti, pati od pomalo neobične fobije. Džoni, naime, ima paničan strah od - klovnova. Glumac je otvoreno pričao o tom problemu i objasnio zašto je to tako:- Ima nešto u tim klovnovskim, obojenim licima i lažnim osmesima čega se užasavam. Izgledaju mi vrlo mračno i pakosno. Kad sretnem nekog klovna, nije mi dobro ceo dan - rekao je glumac.

Kejt MosJedan od najuspešnijih supermodela, koju je magazin Tajm 2007. proglasio jednom od najuticajnijih žena na svetu, pati od čestih napada panike. Prvi put joj se to desilo na snimanju kampanje za modnu kuću „Kelvin Klajn“:- Nisam mogla da ustanem iz kreveta dve nedelje, mislila sam da ću umreti - izjavila je Kejt, kojoj je doktor potom dao lekove, a uz pomoć prijatelja shvatila je da boluje od teške anksioznosti.

Dejvid BekamPopularni bivši fudbaler u jednom intervjuu je priznao da pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Između ostalog je rekao da ne može da odsedne u hotelskoj sobi dok sve knjige na polici nisu složene po redu i u istoj ravni.- Sve mora biti u ravnoj liniji ili složeno u paru. Na primer, ako slažem konzerve piva ili „koka-kole“ u frižider i ako broj nije paran, jednu moram da sklonim i stavim na drugo mesto - rekao je Dejvid.

Vudi AlenReditelj, scenarista i glumac u nekoliko navrata je izjavljivao da su njegovi filmovi puni depresije i anksioznosti jer je i njegov život takav.- Ceo svoj život borim se protiv raznih oblika depresije i teskobe. Snimam takve filmove da bih odvratio pažnju od svojih duševnih problema - iskren je bio Vudi.On se smrtno boji i tuširanja u kadi u kojoj se odvod nalazi na sredini, sunčeve svetlosti, dece, raka, visine, gužve i malih soba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track