NOVI REKORD: 8 albuma Kejt Buš na top listi!

2 u top 10

NOVI REKORD: 8 albuma Kejt Buš na top listi!

Pop kultura -
Bušova je postala prva žena u istoriji muzike koja je dospela na prvo mesto Zvanične liste singlova sa pesmom koju je sama napisala - Wuthering Heights, koja se na vrhu liste zadržala čitave četiri nedelje

LONDON - Britanska muzičarka Kejt Buš postala je prva žena umetnica sa čak osam albuma na top listi istovremeno, od kojih dva u top 10.

Ovaj rekord postigla je samo nekoliko dana nakon trijumfalnog provratka na scenu, na koncertu u Londonu koji je održala prošle sedmice prvi put posle 35-godišnje pauze. Jedini umetnici koji imaju bolji rekord od britanske pevačice su Elvis Prisli koji je nakon smrti 1977. imao 12 albuma u top 40 i Bitlsi koji su 2009. bili prisutni na listi sa 11 albuma.

http://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs

Godine 1978, Buš je postala prva žena u istoriji muzike koja je dospela na prvo mesto Zvanične liste singlova sa pesmom koju je sama napisala - "Wuthering Heights", koja se na vrhu liste zadržala čitave četiri nedelje.Popularna umetnica će u naredna tri meseca održati još 22 koncerta u dvorani Hamersmit Apolo u Londonu.

http://www.youtube.com/watch?v=wp43OdtAAkM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track