ONI SU STVARNI SUPERHEROJI: Zvezde koje su spasle tuđe živote!
Foto: Facebook

Superheroji

ONI SU STVARNI SUPERHEROJI: Zvezde koje su spasle tuđe živote!

Pop kultura -
Poznati po svojim herojskim filmskim ulogama, ovo glumci su tu prirodu preneli i u stvarni život

Možete ih često videti na velikom platnu u ulozi superheroja koji u poslednjem trenutku spasavaju svet, a neki poznati su svoju herojsku filmsku prirodu preneli i u stvarni život. Donosimo vam listu od njih nekoliko koji su spasili živote nepoznatim ljudima.

Mila KunisGlumica Mila Kunis ume da se snađe u kriznim situacijama a to je pokazala kada je jednom prilikom radnik u njenoj kući doživeo napad nakon kog se srušio. Mila nije sedela skrštenih ruku, već je povređenog čoveka okrenula na stranu kako bi sprečila gušenje i ostala je uz njega sve dok nije stigla hitna pomoć. Zahvaljujući njenoj brzoj reakciji, povređeni čovek se u potpunosti oporavio.

Dženifer LorensDženifer Lorens odigrala je ulogu odlučne heroine u serijalu "The Hunger Games", ali je svoju hrabru prirodu pokazala i u stvarnom životu. Naime, Lorensova je jednom prilikom priskočila u pomoć ženi koja se onesvestila u parku. Glumica je pozvala hitnu pomoć i pokušala da probudi onesvešćenu ženu. Ostala je uz nju dok nije stigla stručna pomoć.

http://www.youtube.com/watch?v=SMGRhAEn6K0

Rajan GoslingPored toga što je ozbiljan glumac i srcelomac, Rajan Goslin je zabeležio i jedan herojski podvig u stvarnom životu. Glumac je spasao život zaboravnoj britanskoj novinarki koja je smetnula sa uma da američki vozači automobile voze na desnoj strani ulice. Da se na pešačkom prelazu nije našao Goslin, koji je naglo povukao novinarku, udario bi je automobil koji je u tom trenutku nailazio.

Džerard BatlerGlumac je 1997. godine dobio medalju za hrabrost nakon što je rizikujući sopstveni život jednog dečaka spasio od davljenja. Batler je kasnije priznao da svoj podvig ne doživljava kao veliku hrabrost: "Najpre me je obuzeo užasan strah i, a potom praznina i onda sam pomislio da je dečak mrtav".

Patrik DempsiNajpoznatiji je po ulozi neurohirurga u seriji "Uvod u anatomiju", ali čini se da Dempsi podjednako uspešno spasava živote i van TV ekrana. Pre dve godine glumac je prisustvovao saobraćajnoj nezgodi kada se prevrnuo automobil kojim je upravljao jedan tinejdžer. Dempsi je uspeo da izvuče povređenog mladića iz automobila, i ostao je uz njega dok nije stigla hitna pomoć.

Princ VilijamPre dve godine, princ Vilijam je učestvovao u spasavanju šesnaestogodišnje devojke, koja je bila uhvaćena u oluju na obali Velsa gde je sa prijateljima surfovala. Princ Vilijam i ostatak spasilačke ekipe uputili su se helikopterom na mesto nezgode i na vreme izvukli mladu devojku.

Harison FordHarison Ford, često je igrao na filmu uloge akcionih heroja, a onda je dobio šansu da tu ulogu zaigra i u stvarnom životu kada je spasio život jednom izletniku. Ford je poslao svoj privatni helikopter spasilačkoj ekipi, a ona ugroženog izletnika pronašla i vratila na sigurno.

Tom KruzČini se da Tom Kruz svaki dan spasi po jedan život. Tako jednom prilikom dok je plovio morem, primetio je požar na obližnjoj jahti i ne čekajući da pomoć stigne Kruz se sam odlučio da evakuiše putnike sa jahte. Drugi put je bio svedok ranjavanja, pa je ostao uz povređenog dok nije stigla medicinska pomoć. A treći put Tom Kruz je spasao život jednom mladiću na premijeri svoga filama, kojeg su zamalo pregazili oduševljeni glumčevi fanovi.

http://www.youtube.com/watch?v=-oOTDSk_nZ4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track