PA TI NEMOJ DA DOJIŠ: Izložba inspirisana trudnoćom u Singidunumu!
Foto: KURIR

Oblast koja navire u shvatanjima opstanka

PA TI NEMOJ DA DOJIŠ: Izložba inspirisana trudnoćom u Singidunumu!

Pop kultura -
Nastala kao procesualni rad u više medija, nova dela su varijacije ciklusa sa više ispovedanih pozicija
1 / 4 Foto: KURIR

Samostalna izložba multimedijalne umetnice Milane Paunović Rajšić biće otvorena u galeriji Singidunum u četvrtak 24. jula, s početkom u 19 sati.

Pod nazivom "PA TI NEMOJ DA DOJIŠ! / NOT BREASTFEEDING? THINK AGAIN." umetnica će predstaviti nove radove iz ciklusa "PA TI NEMOJ DA DOJIŠ" i "PREGNANCY" nastale u periodu održavane trudnoće i dojenja. Umetnica samostalno izlaže 13. put.

"Najistrajnija tradicija vrste, funkcija dojenja, čini da se Milana Paunović upusti u oblast koja navire u shvatanjima opstanka i načina vrednovanja ljudske molekularne, biološke i ambijentalne situacije. Nastala kao procesualni rad u više medija, nova dela su varijacije ciklusa sa više ispovedanih pozicija, nalaza i konstrukcija, dok opsesivna i traumatizovana igra prerasta u odgovoran zadatak. Frustracija i strepnja međuzavisnosti stasalog podizanja dojenčeta, iskustvo je sagledavanja života razvijanog kao najintimniji medijum za umetnižku reakciju... "iz teksta dr. Nikola Šuica.Milana Paunović Rajšić, rođena je 1976. u Beogradu. Diplomirala je na katedri za slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Multimedijalna umetnica, učesnik mnogobrojnih kolektivnih izložbii projekata u zemlji i inostranstvu. Dobitnica nagrade za sliku na I Zimskom salonu slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a, 2007. god. Samostalno izlaže 13. put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track