PISMO DEČAKA RODITELJIMA KOJI SE RAZVODE: Mama i tata, znam da patite. I ja patim!
Foto: Printskrin

Mališan svoje emocije pretočio u reči

PISMO DEČAKA RODITELJIMA KOJI SE RAZVODE: Mama i tata, znam da patite. I ja patim!

Pop kultura -
Molim vas, ne pretpostavljajte da sam otporan. Kada se svađate oko mene i kada me stavite u centar vaših rasprava, šaljete mi poruku da je pobeda u svađi bitnija od mog života, piše u pismu

Njegovi roditelji se razvode, a on je odlučio da ih na najbolji način podseti da ne pate samo oni, već i njihovo dete. Video dečaka koji čita emotivni pismo brzo je postao hit na internetu, a njegove dirljive reči dotakle su svakog roditelja. Pokazujući da deca i te kako osećaju posledice razvoda, ovaj mališan je u reči pretočio sve emocije, a to je za sada videlo više od pola miliona ljudi.

Dragi mama i tata, znam da patite. I ja patim. Osećam se kao da se hranim vašom tenzijom, strahom i šokom. Iako sam mlad i ne mogu verbalno da opišem šta nam se dešava u životima, osećam uticaj. Srce mi se lomi svaki put kada moram da odustanem od roditelja. Moj osećaj sigurnosti je nestao", počinje svoje pismo dečak.

"Molim vas, ne pretpostavljajte da sam otporan. Ne pretpostavljajte da će mi život biti isti kao pre i da ću nastaviti da vas isto volim. Ja sam ljudsko biće, baš kao i vi. Moje potrebe su iste kao i vaše. Treba mi ljubav, pažnja, nega, stabilnost, doslednost, naklonost, razumevanje, stpljenje i ponajviše da budem željan. Kada se svađate oko mene i kada me stavite u centar vaših rasprava, šaljete mi poruku da je pobeda u svađi bitnija od mog života. Učim od vas da je bolje biti u pravu nego biti voljen. Učite me da me je napravila osoba koju je nemoguće voleti i koja je pogrešna i da sam i ja nekeko pogrešan", nastavlja mališan.

"Možda ne razumete ovo danas, a ja sam toliko mali da i ne razmišljate o mojoj budućnosti, ali zbog vas imam veće šanse da se i sam razvedem... Moja sigurnost je vaš posao. Bez vaš i vaše zaštite, nema ko da me brani od sveta", piše ovaj dečak.

"Jednog dana, ovaj početni šok će izbledeti. Ali to kakvi ste roditelji bili tokom ove krize nikada neće izbledeti. Ili ću osetiti vaš smisao za nesebičnost, podršku i zaštitu, ili ću imati ožiljak na srcu sa porukom u kojoj piše "Dobre stvari se dešavaju dobrim ljudima. Ja mora da sam loš".

http://www.youtube.com/watch?v=lbTFZ8cvHo4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track