Plavi orkestar: Mi smo grupa za proširene derneke!
Foto: PR

Sviraju poslednjeg dana Veer Festa

Plavi orkestar: Mi smo grupa za proširene derneke!

Pop kultura -
Beer Fest je jedan od najuglednijih i najmasovnijih festivala u Evropi. Očekivanja su velika, kako zbog festivala tako zbog emocija i iskrenosti koje je beogradska publika uvek znala da pokaže

Jedan od najpopularnijih bendova s prostora SFRJ, Plavi orkestar, posle dve godine, ponovo će nastupiti na Belgrade Beer Festu i to poslednjeg dana festivala.

Kakva su očekivanja od ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa?Pa vidite, svestan sam toga da je Orkestar možda jedan od poslednih dinosaurusa u ovoj regiji. U vremenu gde se sve raspada, rastače, simboli nekadašnjeg zajedništva nestaju – polako nestaje i svet koji smo nekada poznavali. Primetio sam tako da Orkestar kod ljudi izaziva neku iracionalnu stabilnost, kao „vidiš, oni su ostali zajedno, oni su ostali prijatelji“. Plavi orkestar je valjda neka benigna pojava - poput ćevapa i sladoleda. Sa nama nemaju problem. Sve prolazi: padaju vlade, dešavaju se revolucije, a nešto, eto, i ostane. Ne laskamo sebi da ćemo ostati u istoriji popularne muzike, niti nas zanima mjsto u istoriji kulturne baštine – nama je drago da smo ostali u srcima ljudi. Beer Fest je jedan od najuglednijih i najmasovnijih festivala u Evropi. Očekivanja su velika, kako zbog festivala tako zbog emocija i iskrenosti koje je beogradska publika uvek znala da pokaže.

http://www.youtube.com/watch?v=KcLbORJLT-4

Šta publika festivala može očekivati od vašeg nastupa? Možda postoji već neka lista pesama za nastup?Bazičan Orkestar, pun energije. Mi smo bili i ostali onaj isti New primitivs band iz podruma Lenjinove ulice u Sarajevu kojem je pukim slučajem uspjelo da se iz klubova preseli u velike dvorane. Mi smo grupa za proširene derneke. Još nas raduju svirke, još volimo odvrnuti pojačala do kraja i proizvoditi buku zajedno sa publikom. Liste nastaju u zadnji trenutak ali sasvim sigurno: Od rođendana do rođendana, Bolje biti pijan nego star, Suada, Good bye Teens, Odlazim, (R)evolucija, Kad mi kažeš paša etc…Ali i par rubnih, rizičnih poteza…jer i to je Orkestar.

http://www.youtube.com/watch?v=B9wJA6hImLU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track