LEPO LICE BiH: Isidora Borovčanin s Pala je nova mis!
Foto: Klix.ba

Ona je najlepša

LEPO LICE BiH: Isidora Borovčanin s Pala je nova mis!

Pop kultura -
Isidora Borovčanin sa Pala proglašena je za najlepšu devojku BiH, na sinoć održanoj ceremoniji 19. po redu izbora za Miss BiH za Miss sveta

Za pobednicu je glasao osmočlani žiri, kao i publika, a Zlatko Zubak, vlasnik licence za Miss BiH za Miss sveta lente je dodelio drugoj pratilji Miss BiH, Belmi Ibrahimović (20) iz Srebrenika, prvoj pratilji, Antoniji Vučić (18) iz Kiseljaka, dok je titulu Miss BiH za Miss sveta ponela Isidora Borovčanin (18) sa Pala.

Miss televotinga, devojka koja je dobila najviše glasova publike je Marijana Bjelica (20) iz Sokoca, dok je za Miss fotogeničnosti proglašena Munevera Muratović (16) iz Živinica. Miss šarma je Edina Pašalić (17) iz Gradačca, miss interneta, devojka koja je dobila najveći broj lajkova na Facebook stranici Direkcije izbora za Miss BiH je Medina Iskrić (18) iz Gradačca.

Od 26 učesnica, u selekciju je prošlo 13 devojaka koje su se borile za titulu Miss BiH. Direkcija izbora za Miss BiH naglasila je kako se, pored promocije mladosti, lepote, inteligencije i pozitivnih vrednosti našeg društva, ovogodišnji izbor za Miss zasniva i na promicanju lepote sa svrhom.

U prethodnim je godinama tako izbor za Miss BiH promovisao brojne teme- turizam, pomoć deci s posebnim porebama, akciju doniranja krvi, prevenciju raka dojke, podizanje ekološke svesti itd, a ove su godine učesnice Izbora deo akcije pomoći ugroženima od poplava, te su svojim akcijama nastojale pokazati solidarnost i humanost na delu, tako su u svojim gradovima odvojile vreme za volontiranje u cilju prikupljanja hrane, vode, odeće, higijenskih potrepština za stanovništvo pogođeno poplavama.

Direkcija je čitav događaj posvetila ovoj svrsi, te je čitav prihod od telefonskog glasanja publike, kako u Federaciji, tako i u RS-u upućen na račun Crvenom krsta , u cilju pomoći stanovništvu pogođenom poplavama. Devojke koje su se plasirale u super finale izbora za Miss BiH su: Ajla Memić, Isidora Borovčanin, Marina Golubović, Tamara Nišić, Medina Iskrić, Belma Ibrahimović, Antonija Vučić, Marijana Bjelica, Munevera Muratović, Ivana Gavrilović, Dajana Novak, Edina Pašalić i Tijana Tatić.

Robert Jovanović, predsednik žirija i predstavnik Direkcije izbora za Miss BiH predstavio je devojke koje su dobile lente za Miss šarma, interneta, televotinga i fotogeničnosti.

Ukupni nagradni fond za Miss BiH koji je Direkcija izbora obezbedila za pobednicu iznosi oko 20.000 evra. Nagrade, između ostalog, uključuju: putovanje u London sa svim plaćenim troškovima, putovanje u Grčku za dve osobe, sedmodnevni boravak u Neumu, kao i u hotelu Ilidža, a tu su i brojne nagrade koje uključuju odeću, obuću, nakit, kozmetiku, frizerske i kozmetičke usluge, izradu modnih fotografija, umetnička dela i brojne druge.

Pored toga, svih 26 devojaka su od direkcije dobile video prezentaciju u vrednosti od 350 evra.

(Klix)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track