POČELE PRIJAVE: Koji film će biti srpski kandidat za Oskara
Foto: Beta

Nagradu Američke filmske akademije

POČELE PRIJAVE: Koji film će biti srpski kandidat za Oskara

Pop kultura -
Mogu da konkurišu filmovi koji su imali premijeru u zemlji porekla između 1. oktobra 2013. i 30. septembra 2014. godine i koji su u tom periodu prikazivani najmanje sedam dana u kontinuitetu u komercijalnom bioskopu

BEOGRAD - Akademija filmske umetnosti i nauke Srbije (AFUN) pozvala je producente da do 15. avgusta prijave filmove za izbor domaćeg kandidata za 87. godišnju nagradu Američke filmske akademije Oskar u kategoriji najbolji dugometražni film na stranom jeziku u 2014. godini, obavestio je generalni sekretar AFUN-a Mirko Beoković.

Kompletan dosije o izabranom nacionalnom kandidatu mora da bude dostavljen u Los Anđeles zaključno sa 1. oktobrom.

AFUN će na osnovu pristiglih prijava formirati Stručni odbor od članova te organizacije koji nisu u sukobu interesa, do 20. avgusta i spisak poslati Američkoj akademiji na verifikovanje. Zvanično proglašenje srpskog kandidata za Oskara obaviće se na prigodnoj svečanosti 3. septembra u Beogradu.

Kao što je poznato, mogu da konkurišu filmovi koji su imali premijeru u zemlji porekla između 1. oktobra 2013. i 30. septembra 2014. godine i koji su u tom periodu prikazivani najmanje sedam dana u kontinuitetu u komercijalnom bioskopu. Detaljna pravila i uslovi prijave mogu se videti na sajtu Filmskog centra Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track