POSLUŠAJTE ZVEZDE I SMRŠAJTE: Idealna dijeta za svaki horoskopski znak!
Foto: Shutter

Oslobodite se suvišnih kilograma

POSLUŠAJTE ZVEZDE I SMRŠAJTE: Idealna dijeta za svaki horoskopski znak!

Pop kultura -
Bikovi obožavaju da svesno prave greške - u te grehe spada i hrana. Jelo za njih predstavlja uživanje

Ovo je savršen način mršavljenja prema zodijaku! Poslušajte zvezde i oslobodite se suvišnih kilograma jednom za svagda!

OvanOvan je po prirodi nestrpljiv, a to važi i kada je reč o ishrani. Ne vole da pripremaju hranu, već će u kuhinji potražiti ono što može odmah, s nogu, da se pojede. Oni će oduševljeno da se bace na svaku novu, čak i radikalnu dijetu, ali isto tako brzo će je i prekinuti jer žele brze rezultate. Idealna dijeta: ono što Ovnovima pomaže na duge staze jeste kombinacija zdravog posta i niskokaloričnih obroka. Tome treba dodati i malo relaksacije. Uvedite voćne dane, pojedite 1,5 kg voća i popijte najmanje dva litra mineralne vode. Ako vam za nekoliko dana dosadi, promenite jelovnik i spremite jelo s pirinčem: 125 g integralnog pirinča dinstajte bez soli i podelite na tri porcije. Pojedite ujutru dve jabuke, a za ručak i večeru pomešajte preostali pirinač sa 100 g salate od krastavaca. Važno je da unosite dosta tečnosti: vodu, supe od povrća, sokove od miksanog voća ili povrća.

Savet: umesto da gutate hranu, morate da naučite da uživate u njoj. Pre svakog jela se opustite, zatvorite oči, desetak puta duboko udahnite na nos, a izdahnite na usta. Tek onda se uhvatite za pribor za jelo.

BikBikovi obožavaju da svesno prave greške - u te grehe spada i hrana. Jelo za njih predstavlja uživanje: ukus i izgled treba da budu spojeni. Ostavljaju puno vremena za jelo i najradije uživaju u jelu kod kuće, u udobnoj atmosferi. Probleme s težinom imaju uglavnom kada njihova strast prema jelu preovlada. Njihov veliki plus je to što su vrlo istrajni i uporni. Kada nešto stvarno žele, idu do kraja. To važi i za mršavljenje. Međutim, Bikovi se vrlo teško rastaju od omiljenih poslastica. Obožavaju čokolade, sladolede i torte.Idealna dijeta: slatke užine su vrlo važne za Bikove. Zato je najbolje da u dijetu uvrste dosta voća, koje će im obezbediti dovoljno šećera. Spremajte bogate salate od sezonskog povrća, a jednom dnevno slobodno možete da pojedete i sočnu svinjsku šniclu, ali pripremljenu na roštilju.Savet: Bikovi bi trebalo da pokušaju da kontrolišu svoju želju za slatkišima. Pre jela pomirišite zelenu jabuku ili ulje mente. Ti mirisi obuzdavaju želju za slatkišima.BlizanciBlizanci su spontani, ne vole obrasce, ni u životu ni u jelovniku. Ali zato je brza hrana izmišljena samo zbog njih. Što se tiče telesne težine, većina Blizanaca ima sreće, njihov unutrašnji nespokoj podstiče razmenu materije i oni neprestano sagorevaju masne naslage. Dijetu smatraju dosadnom i zato će se retko koji Blizanac odlučiti da je drži. Idealna dijeta: da bi bila po meri Blizanca, dijeta mora da bude praktična i raznovrsna. Preporučujemo mlečne proizvode, najpre jogurt (može i voćni) i sir. Izbegavajte testenine. Dijetu možete da počnete većim unošenjem tečnosti, pijte od dva do tri litra tečnosti dnevno, npr. mineralne vode i supe od povrća.Savet: probajte da jedete uvek na istom mestu i polako. Izbegavajte da restorane brze hrane.

RakRakovima vladaju emocije: u jednom trenutku su na sedmom nebu, a već u sledećem kao da su dotakli dno života. Ako preovlađuje negativna energija, onda hranu koriste kao lek. Slatkišima leče stres. Za ove osobe mršavljenje predstavlja veliki problem. Mnogi među njima su izvanredni kuvari. Zato, dragi Rakovi, iskoristite svoju maštovitost i pripremite savršena jela po svom ukusu. Idealna dijeta: uzimajte sedam obroka dnevno. Između glavnih obroka obavezno priuštite sebi užinu, npr. salatu od sezonskog povrća koju ćete preliti s malo maslinovog ulja i voćnog sirćeta. U salatu možete da umešate kašiku senfa, iseckate beli luk, a oni koji vole malo neobičnije ukuse salatu mogu da preliju kašikom meda.Savet: Rakovi treba da nauče da kontrolišu svoje raspoloženje. Sport vam može pomoći da se oslobodite negativne energije. Najbolje ćete se osećati ako bar dva puta nedeljno odete na plivanje ili vožnju biciklom.LavLavovi imaju puno energije. Da bi ostali u punoj snazi, moraju dobro i da se hrane. Vole da budu u centru pažnje, a to važi i kad jedu, veliki su hedonisti i najradije jedu u restoranima, gde će im sve biti spremljeno. Trebalo bi da nauče ponešto i da skuvaju, jer će tako lako da kontrolišu koliko su pojeli i koliko su kalorija uneli.Idealna dijeta: važno je da obroke uzimate uvek u isto vreme. Tako će se izbalansirati razmena materije, što će, naravno, uticati na smanjenje telesne težine. Lavovi ne treba da se odriču energetske hrane, njima je potrebno da povremeno pojedu šniclu ili porciju testenine. Jedite polako i pre svakog obroka popijte pola litra vode.Savet: Lavovi su skloni ka povećanom holesterolu, zato moraju da vode računa o unošenju masti. Salatu možete da spremite s jogurtom i limunom umesto sa sirćetom i uljem, a meso bolje pripremite na roštilju.

DevicaDevice su perfekcionisti. Pridaju veliku pažnju zdravoj ishrani. Umeju da prepoznaju šta njihovom telu prija, a šta mu škodi. Izbegavaju kafu, alkohol i slatkiše. Retke su Device s izrazito velikom telesnom težinom. Ako i pate od viška kilograma, ne drže radikalne dijete zato što imaju problema s varenjem i želucem.Idealna dijeta: jedite više puta dnevno, pomalo. Doručak osmislite sami, jer vi najbolje znate šta znači hraniti se zdravo. Za užinu možete da popijete niskokalorični voćni jogurt ili da pojedete 100 g nemasnog sira s maslinkama. Važno je da hranu unosite u malim količinama i da uživate u svakom zalogaju. Za večeru spremite salatu od paradajza. Savet: vodite računa o unošenju tečnosti, popijte najmanje dva litra mineralne vode dnevno. Idealno bi bilo da tome dodate i nekoliko šoljica biljnog ili voćnog čaja.

VagaVage su rođeni degustatori. Na žurkama su uvek kod stola s posluženjem. Međutim, ne jedu sve, malo su probirljive. Ako ne nađu ono što im se u tom trenutku jede, radije će ostati gladne. Tipičan problem Vaga je taj što se teško odlučuju na dijetu, jer se plaše da im dijetalna hrana neće biti ukusna. Motivaciju mogu da nađu u nekim kulinarskim poslasticama.Idealna dijeta: Vagama treba puno malih obroka da bi imale čemu da se raduju. Hrana treba da bude začinjena, ponekad egzotičnog ukusa. Isprobajte nešto novo, to će vam mršavljenje učiniti jednostavnijim, npr. japanski suši, koji je niskokaloričan, ili iseckajte tofu sir i marinirajte ga sa soja sosom, medom i začinima. Komade sira ostavite da se ocede i prepecite ih na ulju. Služite s pirinčem.Savet: radite vežbe motivacije ukoliko vam držanje dijete nije privlačna ideja: svako jutro se pogledajte u ogledalo i zamislite kako ćete lepo izgledati posle nekoliko dana.ŠkorijaŠkorpije vole da idu iz krajnosti u krajnost. Kad je o hrani reč ili se prejedaju ili gladuju. To svakako nije zdravstveno opravdano. Škorpije prvenstveno moraju da nauče da se zdravo hrane. To im neće predstavljati veliki problem, jer one imaju prednost nad ostalim znacima: ako odluče da smršaju, njihov duh će im pomoći da izdrže do kraja. Da bi zadovoljili svoje apetite, treba im dozvoliti nekoliko slatkih grehova.Idealna dijeta: tokom dijete pijte više tečnosti, najmanje dva litra dnevno, biljne i voćne čajeve. Pet obroka na dan zadovoljiće vaše potrebe za hranom. Umesto slatkiša popijte koktel od banane: izmiksajte 150 ml obranog mleka i jednu bananu. Pijte čaj za mršavljenje, koji možete da kupite u apoteci.Savet: Škorpije su sklone celulitu. Zato treba da izbegavaju slane namirnice kao što su šunka, kobasice i slično. Na tanjiru treba da imate što više muslija, integralnog hleba, povrća. Ove namirnice su zdrave, a istovremeno podstiču varenje.

StrelacStrelci su veoma društveni. Najviše vole da jedu van kuće, s prijateljima u gradu. Mada, ako se zateknu sami u kuhinji, spremiće začas nešto ukusno i jednostavno. Neredovno se hrane, a retki obroci često su obilniji nego što bi trebalo. Imaju sreće što se puno kreću, većina njih se bavi i nekim sportom, što doprinosi sagorevanju masti. Međutim, posle svake aktivnosti, oni hrle ka frižideru. Idealna dijeta: dijetalni jelovnik Strelaca mora da sadrži energetski bogate namirnice. Recepti treba da budu što jednostavniji. Strelcima je jako važan doručak, npr. musli bez šećera, dva krekera s marmeladom i niskokaloričnim margarinom ili kriška integralnog hleba s jajetom.Savet: U krugu dobrih prijatelja često se pojede mnogo više nego što bi trebalo. U restoranu poručite meso ili ribu s roštilja i salatu s dijetalnim prelivom. Tako ćete uživati u društvu i hraniti se dijetalno.

JaracJarčevi vole jednostavnost. Obožavaju jednostavna i jeftina jela. Jelo ne igra neku naročitu ulogu u njihovim životima, zato je malo onih koji imaju problema s prekomernom težinom. Međutim, stres i probleme kompenzuju prejedanjem. Ako je to često, rezultat je vidljiv u ogledalu. Jarčevi su vrlo samokritični i nemaju samosažaljenja.Idealna dijeta: Jarčevi su skeptični prema dijetama. Pomoću malih jednostavnih obroka uspešno redukuju ishranu. Zato se njihov program mršavljenja sastoji od više obroka dnevno, uz obavezne četiri užine: poslastice od integralnog hleba sa sirom, paradajzom, bosiljkom ili jogurt sa susamom.Savet: kretanje je vrlo važno za Jarčeve. Pred spavanje uradite par vežbi za bokove i noge.

VodolijaPostoje tri tipa Vodolija. Avanturisti od ishrane prave takmičarsku disciplinu, stalno isprobavaju nove recepte i obilaze nove egzotične restorane. Degustatori stalno nešto grickaju i ne mogu da sačekaju vreme za ručak. Treći su stereotipni, skloni jednoličnoj ishrani i to im ne smeta. Svima je zajednička slabost prema slatkišima. Vodolije takođe vole da jedu u krugu prijatelja.Idealna dijeta: puno malih obroka odgovara njihovom brzom temperamentu. Isplanirajte slatku užinu, npr. od jagoda. Pomešajte 100 g očišćenih jagoda, 100 g niskokaloričnog sira, 2 supene kašike soka od pomorandže i prelijte kašikom meda.Savet: neka vam mašta pomogne u mršavljenju: ako vam se jede torta sa šlagom, zamislite baš onakvu tortu kakva vam se jede i postepeno je u mašti pretvorite u gomilu masnih naslaga na nekoj osobi. Videćete, taj prizor će oterati želju za slatkim zalogajima.

RibeRibe nisu zahtevne. Poješće ono što im je pri ruci, što će najpre uticati na suvišne kilograme. To posebno dolazi do izražaja u stresnim situacijama ili kada imaju ljubavne probleme. Ribe nisu mnogo disciplinovane, ne uspevaju da sprovedu dijetu do kraja i vrlo lako će zaboraviti za nju ako ih na primer prijatelji pozovu na večeru.Idealna dijeta: ishrana s puno tečnosti je idealna za Ribe, najmanje tri litra dnevno. Razmišljajte i o tome da će vas topli napici više zasititi od hladnih. Pijte biljne čajeve, vodu ili limunadu. Dovoljno je da uzimate pet obroka dnevno. Glad uvek možete da zavarate integralnim grickalicama ili keksom od ovsenih pahuljica. Za večeru spremite supu od paradajza.Savet: Ribama je važno da se osećaju sito, jer ne podnose glad. Dobar trik je da često pijete tečnost, nećete osećati glad.

(žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track