PRE PUTA U SVEMIR SA DIKAPRIOM: Ruski milijarder pravi bolnicu u obliku jedrenjaka!
Foto: Vasilij Kljukin Sajt

Dao 1,5 miliona dolara za let u nepoznato

PRE PUTA U SVEMIR SA DIKAPRIOM: Ruski milijarder pravi bolnicu u obliku jedrenjaka!

Pop kultura -
Veoma dobro poznajem taj osećaj koji se javlja kad god prilazim beloj zgradi klinike, i to nije osećaj radosti, rekao je Kljukin
1 / 5 Foto: Vasilij Kljukin Sajt

Ruski milijarder Vasilij Kljukin, koji je prošle godine platio 1,5 miliona dolara za let u svemir sa glumcem Leonardom Dikapriom, planira da izgradi džinovsku bolnicu u obliku jedrenjaka.

On kaže da želi da napravi bolnicu u kojoj "nema mesta za strah", nakon što je prošao zdravstvene preglede za predstojeći let u svemir.

"Sledeće godine letim u svemir. Moje zdravstveno stanje mora da se proverava svakih šest meseci. Zato veoma dobro poznajem taj osećaj koji se javlja kad god prilazim beloj zgradi klinike, i to nije osećaj radosti", rekao je Kljukin.

On je istakao da će njegova bolnica i banja "Bela jedra" u Tunisu biti "najprijatnija bolnica u svetu". Voleo bih da vam pokažem bolnicu u kojoj nema mesta za strah. A i da bi moj sin mogao da pita za nju: "Tata, kada ćemo ponovo posetiti brod", dodao je Kljukin.

Kompleks će biti izgrađen u Tuniskom ekonomskom gradu (TEC) u Enfidi, a projekat je vredan 39 milijardi evra.Sredstva su već dostupna zahvaljujući učešću 50 donatora i 30 zemalja.

TEC, projekat predstavljen 10. septembra, biće moderan grad na 88 kvadratnih kilometara, duž obale u području Enfide, što je.

TEC ima budžet od 50 milijardi evra.

Projekat izgradnje bolnice podržala saudijska firma Lalei al Barkah Est, a za izgradnju je zadužena kompanija Tornton Tomaseti.

Fotografije preuzete sa zvaničnog sajta Vasilija Kljukina.

(Daily mail/Sky news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track