Predstava Kauboji - trijumf kikindskog teatra

U iščekivanju subotnje premijere

Predstava Kauboji - trijumf kikindskog teatra

Pop kultura -
Trenutno živimo na Divljem zapadu, a shodno tome, ovaj žanr je idealan za aktuelno vreme, kaže reditelj Kokan Mladenović

Plod prve saradnje Kokana Mladenovića i Narodnog pozorišta iz Kikinde, jeste predstava "Kauboji" koja će premijerno biti izvedena u subotu.

Praizvedba teksta hrvatskog reditelja i glumca Saše Anočića u Srbiji, ali i činjenica da se radi o projektu koji u organizacinom, tehničkom i glumačkom pogledu prevazilazi sve što je dosad uradio ovaj nagradama ovenčan ansabl, garantuje spektakl.

"Kauboji" su tokom protekla dva meseca stavili na probu i fizičke kvalitete glumaca koji na sceni pevaju, igraju i sviraju: Predstava "Kauboji" biće trijumf kikindskog teatra­ nema dileme reditelj Mladenović.

Konstatujući da trenutno živimo na Divljem zapadu i da je, shodno tome, ovaj žanr idealan za aktuelno vreme, on predočava da je tokom proba bilo puno dobre zabave, lepe energije i pozorišnih događaja:

"Verujem da će Kikinđani biti ponosni na svoj ansabl i način na koji su uspeli da naprave vestern u teatru, i da to bude jako zabavno i atraktivno, ali i ispričaju mnogo toga što ostaje iza kulisa. Saša Anočić je sjajan pisac, reditelj i glumac. On je neko ko je proživeo život u teatru i zna koja je mera zanimljivosti priče. Napisao je priču o ljudima sa društvene margine koji bivaju izabrani za rad na jednoj vestern predstavi. Ono što paralelno pratimo, jeste njihov razvoj od uplašenih, neostvarenih i isfrustriranih ljudi, do osoba koje trujumfalno staju na scenu i uzimaju učešće u jednoj veličanstvenoj predstavi. Očekujem da će taj razvoj doneti mnogo smeha, ali i po koju suzu"­ kaže Mladenović.

U predstavi igra Emina Elor, prvakinja novosadskog pozorišta Ujvideki sinhaz. Dobitnica Sterijine nagrade srećna je što joj se pružila prilika da ponovo sarađuje sa kikindskim pozorištem. Njen stariji kolega, Dragan Ostojić, glumac i reditelj, smatra da je ovo predstava u slavu pravih vrednosti života:­

"To su požrtvovanje, predanost, ljudskost i ljubav. Ovo je naša priča o pozorištu u Srbiji danas", ­kaže on.

U predstavi "Kauboj" igraju i Marko Gvero, Đorđe Marković, Nikola Joksimović, Branislav Knežević, Miljan Davidović, Gordana Rauški, Branislav Čubrilo, Slavoljub Matić i Tanja Markov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track