Preminula Džoan Rivers
Foto: Ap

Umrla u 81. godini

Preminula Džoan Rivers

Pop kultura -
Ona se nalazila u kritičnom stanju, pošto je tokom operacije grla prestala da diše, ali su tada lekari uspeli da je vrate u u život

Američka glumica i komičarka Džoan Rivers umrla je u Njujorku u 81. godini, objavila je danas njena ćerka Melisa Rivers.

Komičarka hrapavog glasa bila je poznata po oštrom jeziku i po tome što je srušila muški svet noćnih emisija s gostima i kritici drugih kolega. Džoan Rivers je prošle nedelje hospitalizovana pošto je doživela srčani udar tokom rutinske operacije. Kako je navela njena ćerka, umrla je okružena porodicom i bliskim prijateljima.

"Mojoj majci je najveća radost u životu bila da izaziva smeh kod ljudi. Iako je to sada teško, znam da bi njena poslednja želja bila da se ubrzo vratimo smehu", rekla je Melisa Rivers.

Karijera Džoan Rivers trajala je više od 50 godina i tokom tog perioda nikada nije ublažila svoj nastup. Imala je spremne uvrede za sve rase, polove i ubeđenja. Gađala je u svojim nastupima razne zvezde, od Elizabet Tejlor do Majli Sajrus, a nastavila je da se pojavljuje na televiziji i posle 80. rođendana.

Tokom celog života nije prestajala da radi. Nikada nije prestajala da piše, da isprobava šale i usavršava ih. "Kod mene je problem to što se prečesto šalim. Neki dan sam se šalila na sahrani. Tako prolazim kroz život. A život je jako težak, svi su prošli kroz neke teškoće. Ali kada mu se smeješ, onda se to umanji", pričala je Rivers 2013, samo nekoliko dana pošto je sahranila sestru.

Ona se početkom šezdesetih probila kroz nastupe u noćnim klubovima da bi 1965. bila gost u emisiji "Tunajt šou" (The Tonight Show), vodećem noćnom zabavnom programu tog doba. Kao gost je dovela publiku do suza od smeha, a domaćin emisije, legendarni Džoni Karson bio je impresioniran njenim nastupom: "Bože, toliko si duhovita. Bićeš zvezda".

Posle toga je radila na raznim stanicama i imala je svoje autorske emisije i na radiju i na televiziji, a producirala je i pisala svoje filmove. Jedinu pauzu u karijeri imala je krajem osamdesetih kada se njen suprug ubio. Jedna poslednjih gostujućih uloga bila joj je u jednoj epizodi serije "Lui" (Louie), koja se prikazivala i u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track