3 GODINE ROBIJE: Sin Džekija Čena uhapšen u Kini zbog droge!
Foto: Ap

Velika akcija

3 GODINE ROBIJE: Sin Džekija Čena uhapšen u Kini zbog droge!

Pop kultura -
Policija je navela da su oba glumca bila pozitivna na marihuanu, kao i da je u Čenovoj kući pronađeno više od 100 grama te droge

PEKING - Sin proslavljenog holivudskog glumca Džeki Čena uhapšen je u Kini, po optužbama za posedovanje i konzumiranje droge.

Džejsi Čen (31), takođe glumac, uhapšen je prošlog četvrtka zajedno sa tajvanskom filmskom zvezdom Kajom Koom (23), saopštila je policija iz Pekinga. Policija je navela da su oba glumca bila pozitivna na marihuanu, kao i da je u Čenovoj kući pronađeno više od 100 grama te droge.

Čen, čijeg oca Džekija je kineska policija 2009. imenovala za ambasadora za kontrolu droge, može biti osuđen na kaznu zatvora od tri godine, ukoliko bude proglašen krivim. Hapšenje dva glumca sprovedeno je u sklopu velike kineske akcije protiv droge, u kojoj je do sada pritvoreno nekoliko poznatih ličnosti, među kojima i glumac Gao Hu (40), koji je zapaženu ulogu ostvario u filmu Džang Jimoua "Cveće rata" iz 2011.

Zamenik direktora pekinške kancelarije za borbu protiv droge, Džin Džihaj rekao je da poznate ličnosti nisu posebno na meti policije. Prošle sedmice, 42 umetnicke agencije u Pekingu potpisale su sporazum sa policijom da neće angažovati poznate ličnosti koje imaju problem zavisnosti. Kineski predsednik Si Đinping u junu je pozvao na "oštre mere" u borbi protiv droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track