PRIČA O MAJČINSTVU KOJA ĆE VAS RAZNEŽITI: Ima troje dece, muž nije želeo još jedno, ali...
Foto: AP

Ispovest jedne mame

PRIČA O MAJČINSTVU KOJA ĆE VAS RAZNEŽITI: Ima troje dece, muž nije želeo još jedno, ali...

Pop kultura -
Čak i sama pomisao na donošenje još jednog deteta budila je paniku kod njenog muža. Jer životi su im bili dovoljno naporni i haotični sa tri deteta i dva stalna posla

Regan Long, majka i spisateljica, podelila je svoju priču o majčinstvu sa čitateljima njenog bloga. Ona i njen suprug imaju četvoro dece, ali malo je nedostajalo da njena četvrta beba nikad ne dođe na svet. I to zato što njen suprug nije smatrao da im treba još jedno dete u ovakvim ekonomskom i društvenom okruženju.

Dan nakon njenog trećeg porođaja, Regan je otišla kod doktora sa namerom da odradi kauterizaciju jajovoda. Međutim, kako su joj lekari i sestra prišli da bi potpisala papire pre operacije, ona je osetila da je to pogrešan korak. Kaže da je negde duboko osetila da će imati još jedno dete. Odustala je od procedure, i danas je presrećna što su se stvari tako odigrale. Jer, danas ima još jednu zdravu devojčicu. Međutim, čak i sama pomisao na donošenje još jednog deteta budila je paniku kod njenog muža. Jer životi su im bili dovoljno naporni i haotični sa tri deteta i dva stalna posla.

"Koja racionalna osoba bi želela da donese još jedno dete u takvoj situaciji? Da, to sam bila ja. Iako sam znala da će stres još jedne trudnoće (četvrte u šest godina) strašno uticati na moje telo, čeznula sam za time. Moj suprug je, s druge strane, veoma racionalna osoba i on je smetrao da su nam tri deteta sasvim dovoljna", priča Regan.

Iako je on bio protiv toga, Regan je ipak ostala u drugom stanju. Kaže da nikad neće zaboraviti izraz na njegovom prebledelom licu kada mu je saopštila vesti. Bio je to šok, pa čak i čist užas. Suprug nije zano šta da joj kaže, samo je kratko izjavio da ne može sada da priča o tome. Narednih nekoliko meseci bili su hladnim odnosima.

"Brinuli smo o svemu. O novcu, jer jedva smo prolazili kroz mesec i ovako. Briga o tome da li ćemo generalno prežitevi: fizički, finansijskim, emotivno i mentalno. Emocije su se gomilale na obe strane. Motala su mi se različita pitanja po umu, počev od onog "O čemu sam razmišljala, kako ćemo ovo da izvedemo?" pa do osuđivanja njegovih stavova "Kako se usuđuje da se oseća tako?!", nastavlja ona.

Ali, kako je mamin stomak rastao, tako su roditelji počeli da se ponovo zbližavaju. Ne postoji nikakav magičan trenutak u kom se nešto preokrenulo, već je njen suprug jednostavno počeo da prihvata ideju o još jednom detetu. I kada je slatka devojčica konačno došla na svet - zaljubio se.

"On se odmah zaljubio u svako dete, ali sa njom je drugačije, on oseća duboku zahvalnost što je ima. Ona je definitivno poklon koji je oduvek trebalo da dobijemo, ali poklon koji on nikad nije očekivao. Ona je delić koji nam je nedostajao, ali on nije ni znao da postoji ta praznina dok ona nije došla da je popuni", zaključuje ponosna mama.

(žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track