Sećanje na Milorada Pavića: Obeležavanje 30 godina od objavljivanja Hazarskog rečnika
Foto: Zorana Jevtić

Novo ruho

Sećanje na Milorada Pavića: Obeležavanje 30 godina od objavljivanja Hazarskog rečnika

Pop kultura -
Iz bolnice je Pavić pisao svoje poslednje redove i krijumčario stihove kao da je znao da dok piše ima života, rekao je A. Jerkov

BEOGRAD - Sreda, 29. oktobra u 11, 30 na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1. Ove godine se obeležava i 30 godina od prvog objavljivanja knjige Hazarski rečnik, koji je Vulkan štampao u novom ruhu.

Pored knjiga "Drugo telo i veštački mladež", "Predeo slikan čajem", "Poslednja ljubav u Carigradu", "Unikat", objavili smo i zbirku "Poslednja priča" u kojoj je prvi put štampana Pavićeva Poslednja priča, koju je pisao u bolnici.

"Ima i knjiga koje donose bol rastanka, ima i pisaca koji su odlazeći umeli da napišu reči od kojih trne život i podilazi jeza nepostojanja, a opet se ne mogu ispustiti iz ruku. Iz bolnice je Pavić pisao svoje poslednje redove i krijumčario stihove kao da je znao da dok piše ima života. Tako je nastala Poslednja priča koja do sada nije objavljena, a koju će svako ko je voleo i ko oseća da život ima i nešto beskrajno i nešto konačno u sebi poželeti da pročita." A. Jerkov

Sećanje na Milorada Pavića upriličiće pričom njegova supruga Jasmina Mihajlović i prof. Aleksandar Jerkov, kao i predmeti koji su pripadali Paviću. Imaćete priliku da vidite i delove iz jednog televizijskog intervjua koji je autor dao 2008. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track