SKANDAL NA IZBORU ZA MIS: Amandi (24) oduzeli krunu jer je stara!
Foto: Fb

Dali su joj titulu, pa je oduzeli dve nedelje kasnije

SKANDAL NA IZBORU ZA MIS: Amandi (24) oduzeli krunu jer je stara!

Pop kultura -
Amanda Longejker je bila šokirana i tužna kada je saznala da će joj oduzeti krunu, ali i 11.000 dolara, koliko vredi stipendija koju bi dobila
1 / 3 Foto: Fb

Amanda Longejker, doskorašnja misica Delavera, ima 24 godine, ali joj je komisija oduzela krunu jer je, navodno, prestara za ovo takmičenje. Američka lepotica je besna, jer po pravilima na izboru ne smeju da učestvuju devojke koje imaju 25 ili više godina, a ona će preći tu granicu tek mesec dana nakon održavanja izbora za Mis Amerike u septembru. Ona tvrdi da joj rečeno da može da učestvuje, i da je samo bitno da ne napuni 25 godina pre održavanja takmičenja. Ipak, dve nedelje nakon što je proglašena za najlepšu ženu u saveznoj državi Delaver, kruna joj je oduzeta, uz obrazloženje da ne može da se takmiči jer će napuniti 25 pre kraja ove kalendarske godine.

Dok se takmičila na lokalnom novou nije imala nikakvih problema, a kada je prešla na državni nivo njene godine su jasno navedene na ugovoru, koji je potpisala Organizacija za stipendiranje mis Delavera.Ova organizacija je imala uvid u njenu krštenicu pre nego što joj je dozvoljeno da se takmiči, i rekli su joj da godine, u njenom slučaju, neće predstavljati problem jer joj je rođendan tek mesec dana nakon izbora za mis Amerike. Lepa Amanda je bila šokirana i tužna kada je saznala da će joj oduzeti krunu, ali i 11.000 dolara, koliko vredi stipendija koju bi dobila. Zbog svega toga, Longejkerova je odlučila da tuži organizatore izbora. Ona traži 500.000 dolara za sebe, i 2.5 miliona dolara za ostale devojke, koje su na isti način diskvalifikovane. Pored toga, ona traži i da joj dozvole da se, ipak, takmiči na izboru za Mis Amerike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track