ŠOKANTNA ISPOVEST GLUMICE: Bil Kozbi je čudovište, godinama me je silovao i drogirao!
Foto: Rojters

Optužila komičara

ŠOKANTNA ISPOVEST GLUMICE: Bil Kozbi je čudovište, godinama me je silovao i drogirao!

Pop kultura -
Teška optužba na račun glumca koji je svetsku slavu stekao kao oličenje dobrice i porodičnog čoveka u seriji "The Bill Cosbi Show"

Tamnoputi američki komičar Hanibal Burs nedavno je starijeg i poznatijeg kolegu Bila Kosbija proglasio "serijskim silovateljem".

Teška optužba na račun glumca koji je svetsku slavu stekao kao oličenje dobrice i porodičnog čoveka u seriji "The Bill Cosbi Show".

Bursove optužbe potvrdila je Barbara Bouman u eksplozivnoj ispovesti. Negdašnja glumica i model tvrdi kako ju je Kozbi dugo vremena seksualno iskorišćavao kao maloletnicu i opisuje kroz kakav je pakao prošla u društvu s poznatim komičarem.

"Drogirao me i silovao", tvrdi Bouman. "On je čudovište! Nadam se da, poučeni iskustvom mojim, svi ostali koji su doživeli seksualno zlostavljanje neće dozvoliti da ih poznati, bogati i moćni zastraše. Ako uspem da pomognem 1 žrtvi, uradila sam svoj posao".

Odgajila ju je majka, a sa 13 godina potpisala je ugovor sa prvom agencijom. Priliku karijere dobila je 1985. godine kad je Bil Kozbi izrazio želju za privatnom audicijom s Barbarom koja je tada imala 17 godina. "Agent me nazvao i rekao mi kako gospodin Kozbi traži mlade talente i da imam veliku priliku da me uzme pod svoju zaštitu. Bila sam presrećna i željna da mu udovoljim. To je bila moja velika prilika."

"One je stao iza mene i počeo da mi masira vrat i ramena. Nije me dirao nigde drugde, ali taj dan je sve počelo", priseća se Barbara.

Kraljevski tretman

"Vodio me u poznato zimovalište Lake Taho. Nabavljao mi je karte za predstave na Brodveju. Poveo me na golf turnir slavnih i govorio kako je sve to deo procesa mentorstva i učenja. Hteo je da vidi kako se ponašam u društvu slavnih osoba."

"Imala sam kraljevski tretman. Letela bih svuda gde i on, a na aerodromu me je dočekivao jedan od njegovih telohranitelja koji je vodio brigu o meni dok Bil nije bio slobodan da me primi. Uvek su me dočekivali i nikad nisam imala priliku da budem sama", priseća se.

Svi ti silni privatni sati obuke sa Kozbijem svodili su se na njegovo uveravanje da Barbara treba da mu verouje i da je on njena životna potreba.

"Stalno je ponavljao da mogu da mu verujem kao da mi je otac".

Danas, Barbara smatra da je sve to bio deo paklenog Kozbijevog plana. Zadobio je poverenje njene majke koju je takođe častio poklonima i uveravao kako mu je dobrobit Barbare na prvom mestu. "Kad me drogirao i silovao već sam bila slomljena, ispranog mozga i uverena da nije u redu protiviti se njegovim seksualnim nasrtajima".

Ipak se opirala godinu dana, sve do 1986. godine i incidenta u Renou, u Nevadi. "Ugasio je svetla u hotelskoj sobi. Položio me ne kauč i počeo da dodiruje po celom telu. U jednom trenutku stavio je moju ruku na svoj penis i naterao me da masturbiram. Kad je bio gotov, istrčala sam iz sobe i povratila. Ubrzo je otišao korak dalje", tvrdi Barbara.

"Pozvao me u njujorški stan na večeru. Posluga je bila tamo. Jeli smo u kuhinji i popila sam čašu vina uz večeru. Sledeće čega se sećam je kako grlim WC šolju i povraćam. Na sebi sam imala samo mušku majicu i gaćice. Majica nije bila moja. Bil je stajao pokraj mene, pomerao kosu s mog lica dok sam povraćala i govorio mi kako je sve u redu. Kad sam došla k sebi, shvatila sam da u stanu više nema posluge, da sam praktično gola i da se ne sećam šta sam radila zadnjih sati. Iskreno, ne mogu da kažem da se sećam penetracija, jer me često drogirao. Koju god drogu mi je davao imala je otupljujući uticaj na moj mozak. Bilo je poput amnezije, poput lobotomije. Nisam mogla da razmišljam ni kada sam se probudila, bila sam potpuno indiferentna".

Majci nije rekla šta joj se događa, jer je bila uverena kako joj je karijera na prekretnici i da će joj druženje sa Kozbijem doneti toliko željenu slavu. Istovremeno, komičar joj je pronašao stan na Menhetnu i počeo plaćati časove glume.

"Istina, Bill je bio i moj dobrotvor. Dogovor je bio takav da ću mu vratiti novac kad počnem dobijati glumačke poslove".

Međutim, od poslova nije bilo ništa, a i Kozbijeva opčinjenost plavokosim modelom počela je da nestaje. Prvo je Barbaru preselio u drugi stan, daleko na periferiji Njujorka, a kraj je stigao u Atlantik Sitiju. Nakon svađe u hotelskoj sobi, Barbara tvrdi kako je Kozbi hteo da je siluje, ali da nije uspeo, jer je vrištala i otimala se.

Novi početakPrestao je da joj plaća stanarinu i Barbara se vratila majci, u Denver. Uštedela je nešto novca, vratila se u Njujork i pokušala ponovo. Ovaj put, uspela je bez ičije pomoći i u osamdesetima se pojavila u više od 30 reklama na nacionalnoj televiziji i dobila mnoštvo filmskih i tv uloga. Prvi je put pokušala da podigne tužbu protiv Bila Kozbija 1987. godine, ali ju je advokat koga je htela da angažuje ismejao i odbio da zastupa.

"Niko mi nije verovao, niko nije hteo da sasluša. Mislili su da sve izmišljam radi novca. Ali, ja nikada nisam tražila niti centa. Nije stvar u novcu.

Druge godine druga devojka, Andrea Kostand, optužila je Bila Kozbija za silovanje. "Verovala sam joj, jer su detalji njene priče bili jezivo slični mojoj. Znam da je govorila istinu i trebala je nekog da joj pruži podršku", objašnjava Barbara zašto je odlučila da pomogne Andrei Kostand i svedočiti protiv Kozbija.

Međutim, na putu za sudnicu Barbara je saznala da su advokati Bila Kozbija sklopili vansudsku nagodbu s Andreom Kostand koja je odustala od tužbe. "Ja nikad nisam uzela novac da ćutim. Ne želim novac već hoću svetu da otkrijem kakva je Kozbi, ustvari, životinja", objašnjava Barbara, danas uspešna umetnica i majka dvoje dece.

"Ta iskustva žive u meni. Zauzeli su prostor u mom umu i promenili put mog emocionalnog razvoja i moje karijere. Doživeti takve napade itekako je uticalo na moju sposobnost da verujem svojim instinktima. Stvorio se blok kojeg dugo vremena nisam uspela da razbijem. Blok za čije je stvaranje odgovoran usključivo Bil Kozbi" , završava svoju priču 47 - godišnja Barbara Bouman.

http://www.youtube.com/watch?v=CwcSx0cU_x0

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track