SPECIJALAC ZA NATO: Tanja Aleksić u septembru na samitu u Velsu
Foto: Fejsbuk

Raduje se izveštavanju

SPECIJALAC ZA NATO: Tanja Aleksić u septembru na samitu u Velsu

Pop kultura -
Ovo će biti treći Samit NATO sa koga ću izveštavati. Bila sam u Rigi 2006. godine kada je Srbija primljena u Partnerstvo za mir, 2012. godine u Čikagu i sada idem u Vels, ispričala je Tatjana

Voditeljka "Kažiprsta" Tatjana Tanja Aleksić biće u prilici da početkom septembra izveštava sa NATO Samita, koji se održava u Velikoj Britaniji. Novinarki B92 je ovo treći put da izveštava sa ovako značajnog događaja.

"Profesionalno me je zanimalo, nakon 2000. godine, kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO, pa sam se dugo bavila ovom temom. Ovo će biti treći Samit NATO sa koga ću izveštavati. Bila sam u Rigi 2006. godine kada je Srbija primljena u Partnerstvo za mir, 2012. godine u Čikagu i sada idem u Vels. Imajući u vidu koliko su komplikovani trenutni odnosi u svetu, mislim da će ovo biti veoma zanimljiv i važan skup", priča Tanja i dodaje da ne zna da li će biti još novinara iz Srbije.

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

NATO i novinari

  • Mora se podneti zahtev za akreditaciju. Pošto procedura dugo traje, zahtev se mora poslati najmanje tri nedelje pre samita.
  • Oko mesta gde se sastaju šefovi država blokirane su ulice, da biste ušli u tu zonu, potrebna vam je akreditacija.
  • Obično se organizuje prevoz za novinare s nekoliko punktova u gradu do mesta gde se samit održava. Ovoga puta to će biti u jednom hotelu u Njuportu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track