SPEKTAKL: Munje obasjale Petrovaradin

Sinoć svečano otvoren festival Egzit

SPEKTAKL: Munje obasjale Petrovaradin

Pop kultura -
Nekoliko desetina hiljada ljudi zabavljalo se uz Ajsbrn, Stromaija, Pet šop bojs...
1 / 3

Festival Egzit sinoć je svečano otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prvo veče obeležili su nastupi grupe Pet šop bojs, belgijskog di-džeja Stromai i spektakl posvećen Nikoli Tesli, koji se rodio na jučerašnji dan pre 158 godina.

Kojot Ajsbrn
Kojot Ajsbrn

Kiša je pretila da malo pokvari ugođaj, ali kako su nam organizatori u šali rekli, gromovi s neba i kratki pljusak nekoliko sati pred početak fešte su samo deo spektakla u čast velikog naučnika, a publika je imala prilike da vidi i Tesline munje na LED ekranima, kao i balerine i akrobate. Kapije tvrđave su se otvorile u 19 sati, a publiku je dobro zagrejao Nemanja Kojić Kojot, čuveni virtuoz na trombonu i frontmen i pevač grupe Ajsbrn.- Nije važan kvantitet, nego kvalitet - poručio je s glavne bine Kojot najavljujući pesmu „Victims“, kojom je razigrao publiku uz rege ritmove.

Stromai
Stromai

Pet šop bojs, koji su nastupili pred nekoliko desetina hiljada fanova, sinoć su imali poseban razlog za veselje jer je njihov glavni vokal Nil Tenat s publikom proslavio 60. rođendan!- Večeras sviramo i pevamo u njegovo zdravlje - poručili su Britanci na Tviteru nekoliko sati pre izlaska na scenu.Poslednji posetioci napustili su Tvrđavu pred zoru, a nakon glavnog programa žurka je nastavljena na Dens areni.

Slobodan Trkulja
Slobodan Trkulja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track