Srđan Todorović: Nagradu posvećujem ocu Bori
Foto: Kurir Štampano

Svečanom ceremonijom završeni 49. Filmski susreti u Nišu

Srđan Todorović: Nagradu posvećujem ocu Bori

Pop kultura -
Srđanu pripalo priznanje Car Konstantin, Carica Teodora otišla u ruke Aniti Mančić, dok je gran-pri festivala dobio Boris Milivojević
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

Glumcu koji je minimalnim glumačkim sredstvima i prefinjenim osećajem za apsurdno kreirao tragikomični lik čoveka iz male sredine s velikim problemima, koji sticajem nepredviđenih okolnosti izrasta u romantičnog heroja, dodeljuje se gran-pri Naisa - ovako je Dragana Varagić, predsednica žirija Filmskih susreta, obrazložila odluku da se prva nagrada festivala dodeli Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“.Umesto Milivojevića nagradu je primio režiser filma Darko Lungulov.- Zahvaljujem publici koja je ostala uprkos kiši da pogleda naš film, žiriju koji mi je dodelio nagradu i mom velikom prijatelju koji je možda i najzaslužniji za ovo, čak simbolično u moje ime i prima nagradu - reditelju Darku Lungulovu. Hvala svima i veliki pozdrav iz Grčke sa Naksosa - napisao je Milivojević.

Još jedna nagrada... Anita Mančić
Još jedna nagrada... Anita Mančić

Žrtva ludilaNagrada za najbolju mušku ulogu Car Konstantin dodeljena je Srđanu Todoroviću za ulogu u autorskom ostvarenju Srđana Dragojevića „Atomski zdesna“ jer je, prema mišljenju žirija, osobenom glumačkom bojom odigrao karakter koji postaje žrtva ludila.- Biću kratak kao i uvek, hvala žiriju i onima koji su mi dali ulogu u filmu. Ovu ulogu i nagradu posvećujem svom ocu Bori Todoroviću - kazao je popularni Žika.

Briljirao... Boris Milivojević
Briljirao... Boris Milivojević

Najbolju žensku ulogu, koja joj je donela Caricu Teodoru, ostvarila je Anita Mančić kao Hatidža u filmu „Top je bio vreo“. Žiri je saopštio da je ona „snažnom glumačkom ekspresijom briljantno iznela tragiku žene i majke u dramatičnim ratnim okolnostima“.- Evo je, evo je - kazala je glumica podižući nagradu. Ova nagrada je još značajnija zato što se nalazim u ovom divnom, mladom darovitom društvu i pred divnom publikom, zbog koje ovaj festival, uprkos svemu, traje 49 godina - rekla je glumica.Đura najbolji stranacPovelja za izuzetnu mušku ulogu dodeljena je Nebojši Iliću za lik u ostvarenju „Montevideo, vidimo se“, a za žensku ulogu Hani Selimović u „Neposlušnim“. Najbolji muški epizodista bio je Ivan Đorđević, a ista nagrada među glumicama pripala je Hristini Popović. Najbolji debitant je Brankica Sebastijanović, dok je specijalna nagrada za najbolju glumicu pripala Branki Stanić. Najbolji strani glumci su Branko Đurić i Nataša Janjić.

Dragana VaragićNIJE LAKO OCENJIVATI KOLEGEDragana Varagić, čuvena Jagodinska Simonović iz filma „Varljivo leto ‚68.“ zahvalila je kolegama na fantastičnom radu.- Bilo mi je zadovoljstvo da vas gledam u toliko raznovrsnih žanrova, od horora, farse koja prelazi u tragediju i dramatične komedije. To nisu laki zadaci, oni zahtevaju umeće i kreativnost, kojima obiluje naša glumačka škola. Drago mi je što se publika složila s našim odlukama. Jedna od najgorih i najnezahvalnijih uloga glumaca je da učestvuju u ocenjivanju svojih kolega - kazala je predsednica žirija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track