SVI TRIKOVI SA UKOSNICAMA: Novi načini njihovog korišćenja!

Izum čovečanstva

SVI TRIKOVI SA UKOSNICAMA: Novi načini njihovog korišćenja!

Pop kultura -
Dobro drže, lako se skrivaju u kosi, njima možete osvežiti svaki izgled kose, mogu biti ukras...

Ukosnice su jedan od najboljih izuma čovečanstva i verujemo da se većina vas slaže sa ovom konstatacijom! Gotovo da nema frizure kojoj svoj doprinos nisu dale ove šnalice.

Dobro drže, lako se skrivaju u kosi, njima možete osvežiti svaki izgled kose, mogu biti ukras... Mogućnosti sa ukosnicama su neograničene!

Pokazujemo vam nove načine da ih koristite koji će vam pokazati zašto smo njima toliko oduševljene! Za frizureDa bolje drže i ne klize okrenite ukosnice naopako, odnosno ispupčenu krivudavu stranu okrenite ka temenu i tako je zakačite. Ispupčenja će sprečiti klizanje niz glatku tanku kosu.

Poprskajte ukosnicu lakom za kosu kako ne bi klizila sa kose i kako bi bolje držala kosu! Prsnite lak na donju stranu i unutrašnjost ukosnice. Kosu možete i blago natapirati na mestu gde ćete zakačiti ukosnicu i tako obezbediti još čvršće držanje.

Tehnika ,,zaključavanja'' je spasonosna kada želite da ukosnite drže frizuru ,,ceo dan''! Poprilično je jednostavna: Otvoreni kraj ukosnice namestite u suprotnom pravcu od pravca u kom ide kosa, uhvatite kosu, pa gurajući je okrenite ukosnicu u pravcu u kom ide kosa. Ukosnica će biti dobro učvršćena i držaće kosu bolje nego kada je kačite na uobičajeni način.Kraj pletenice zakačite skrivenom ukosnicom kako biste dobile opušten hipi izgled. Vežite krajeve pletenice u čvor, pa ukosnicom zakačite i učvrstite čvor kako bi mogao da drži pletenicu i da se ne rasplete.

Držite lokne podalje od lica u z pomoć ukosnica. Kada želite lokne koje idu unazad i na padaju vam niz lice možete upotrebiti trik sa skrivenim ukosnicama. Otkrila ga je frizerka Chrissy Teigen. Zakačite kosu iznad ušiju ispod ostale uz pomoć ukosnica. Ovo će je držati podalje od lica.

Zakačite pletenicu uz pomoć ukosnice tako da se kraj ne vidi. Odvojite jedan manji deo kose uz lice, ispletite ga u pletenicu, povucite je unazad. Kraj pletenice provucite kroz ukosnicu tako da je namestite u sam ugao, pa ukosnicu zakačite tako da se cela sakrije u kosu. Usmerite je ka licu i ka gore.

Uvrnite kosu sa lica i zakačite tako da se ne vidi ukosnica za uredan izgled. Odvojite pramenove uz lice, uvrnite ih unazad i ka gore. Kosu zakačite ukosnicom koju ćete usmeriti ka licu i ka gore, takoda uhvati kosu, ali da se ne vidi.

Sakrijte gumicu kojom ste vezale rep tako što ćete odvojiti jedan pramen i obmototati ga oko gumice, pa ukosnicom isti pramen zakačite ispod da se ne vidi.

Pramenove koji štrče iz pletenice vratite na mesto uz pomoć simpatičnih ukosnica umesto što ćete ponovo plesti pletenicu. Ovo će osvežiti izgled kose i dati novu notu vašoj pletenici !

Podignite rep uz pomoć ukosnica i poboljšajte njegov izgled. Zavežite rep, pa prebacite kosu preko lica. Nekoliko ukosnica zakačite s donje strane vertikalno uz gumicu, tako da otvoreni deo bude usmeren na dole. Vratite rep preko i uživajte u efektu !

Produžite vek trajanja lokanama tako što ćete nakon što ih uvijete figarom svaku umotati u valjak i zakačiti ukosnicom. Ostavite ih tako sve dok se ne ohlade, pa tek onda izvadite ukosnice.

Dodajte volumen kosi koju ćete vezati u rep, tako što ćete odvojiti delove, blago ih natapirati, uhvatiti ukosnicama da zadržite volumen, pa tek onda vezati rep.

Ostali trikoviČuvajte ukosnice u staroj kutijica tik-taka i tako sprečite d aih pogubite onog trenutka kada ih skinete sa kose. Više vam se neće desti da nakon 3 dana ne možete da neđete nijednu, a kupile ste celo pakovanje!

Iskoristite ukosnice kao tačkalicu za nokte i napravite sjajne šare na vašim noktima ! Sipajte nekoliko kapi laka na papirić, pa umačite vrh ukosnice i crtajte tufne ili druge oblike na noktima !

Lako nanesite lepak na veštačke trepavice uz pomoć ukosnice. Sipajte lepak na papirić, pa umačite ukosnicu i njome maite ivicu veštačkih trepavica. Ovako ćete lepak podjedanko naneti duž celog ruba trepavica.

(Foto i priča: mogujatosama.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track