TO JE MUŽ: Golub (63) iz Zenice svojoj golubici poklonio bubreg za godišnjicu braka
Foto: Reuters

Bezgranična ljubav

TO JE MUŽ: Golub (63) iz Zenice svojoj golubici poklonio bubreg za godišnjicu braka

Pop kultura -
Supružnike su lekari uveravali da transplantacija nije moguća jer im bubrezi nisu podudarni. Safet je čak razmišljao i da proda svoj bubreg, a supruzi tim novcem kupi drugi

ZENICA - Zeničanin Safet Golub (63) poklonio je svojoj supruzi Hamidi (58) bubreg za godišnjicu braka. Lekari su krajem septembra obavili transplantaciju, koja se poklopila baš sa njihovom godišnjicom braka. Sada su oboje dobro i oporavljaju se od operacije.

"Hamida je još od 2005. na dijalizi. Već sam tada izrazio želju da joj doniram bubreg, ali zakon to nije omogućavao, kaže Safet Golub (63) iz Zenice u BiH.

U međuvremenu zakon se izmenio, ali su supružnike lekari uveravali da transplantacija nije moguća jer im bubrezi nisu podudarni. Safet je čak razmišljao i da proda svoj bubreg, a supruzi tim novcem kupi drugi.

- Konačno sam upoznao doktora Emira Hodžića. Rekao mi je da je medicina uznapredovala i da je bitno da imamo istu krvnu grupu. A imali smo istu krvnu grupu. Našoj sreći tada nije bilo kraja - priseća se Safet.

(Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track