TOLERANCIJA NA DELU: Tasovac podržao održavanje Parade ponosa
Foto: Zorana Jevtić

LGBT zajednica

TOLERANCIJA NA DELU: Tasovac podržao održavanje Parade ponosa

Pop kultura -
Tasovac je ocenio "da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu" i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac razgovarao je sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem o unapređenju saradnje institucija i LGBT zajednice i pružio je podršku održavanju ove manifestacije.

U saopštenju Ministarstva kulture se navodi da su predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa pokazali razumevanje za složenu situaciju u društvu, ali su istakli da je poštovanje manjinskih prava tekovina modernog društva i da je neophodno stvarati uslove za njihovo unapređivanje.

Saglasan sa njihovim zapažanjima, Tasovac je ocenio "da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu" i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice. Na sastanku je istaknuto da je neophodno garantovati slobodu okupljanja i bezbednost učesnicima Parade ponosa i zaključeno da su se stekli uslovi da Srbija, kao multikulturalna zemlja, uvaži i prihvati sve vidove različitosti.

"To podrazumeva i širenje svesti o postojanju LGBT zajednice i prihvatanje njenih pripadnika kao sugrađana sa istim pravima", navodi se u saopštenju.

Takođe je naglašeno da Ministarstvo kulture i informisanja ostaje otvoreno za saradnju, koja podrazumeva davanje ravnopravne mogućnosti svima, pa i LGBT zajednici, da svojim projektima aplicira za finansijsku podršku Ministarstva, u okviru redovnih javnih konkursa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track