TOP OKIDAČI: Zbog čega su žene često loše volje

Istraivanje

TOP OKIDAČI: Zbog čega su žene često loše volje

Pop kultura -
Najčešći okidači za loše raspoloženje žena su debljina, partner koji ne sluša i PMS, a svoje raspoloženje nastoje da podignu kupovinom, vežbanjem, čokoladom, čašom vina i malo samoće

Finansijske brige, debljina i partner koji ne sluša - najveći su okidači lošeg raspoloženja kod žena, utvrdila je studija britanske kompanije “Healthspan”, koja je sprovedena na 2000 ljudi. Upravo zbog toga pripadnice ženskog pola svake godine provedu 10 dana u lošem raspoloženju.

Polovina žena priznaje da su ćudljive, a jedna od sedam je češće tužna nego srećna. S tim tvrdnjama su žene uglavnom saglasne, pa tako dve trećine njih smatra kako je njihov pol skloniji lošem raspoloženju nego muškarci, potvrdila je studija.

Svoje raspoloženje nastoje da podignu šopingom, vežbanjem, čokoladom i čašom vina. Međutim, najbolji lek za žene je malo samoće. To podržavaju i muškarci, pa čak dve trećine njih priznaje da se drže podalje ako vide da im je partnerka neraspoložena.

I žene i muškarci su loše raspoloženi, ali zanimljivo je to što pripadnice ženskog pola u takvom stanju vole biti same, dok muškarci traže od svojih boljih polovina da ih oraspolože”, istaknula je britanska psihoterapeutkinja Seli Braun.

Top okidači za loše raspoloženje kod žena:

1. Debljina2. Partner koji ne sluša3. Osećaj da nisu cenjene4. PMS5. Situacije u kojima nemaju šta da obuku6. Loša frizura7. Briga o domaćinstvu8. Nezahvalna i neposlušna deca9. Loš ten10. Situacije u kojima ne znaju šta da spreme za večeru11. Situacije u kojima im niko ne želi pripremiti topli napitak12. Menopauza13. Slomljeni nokat

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track