TRI NAGRADE U VENECIJI: Ministar Tasovac čestitao ekipi filma Ničije dete!
Foto: Tanjug

Dobio tri nagrade

TRI NAGRADE U VENECIJI: Ministar Tasovac čestitao ekipi filma Ničije dete!

Pop kultura -
Film je postigao veliki uspeh u Veneciji i da je na najbolji način predstavljao srpsku kinematografiju, rekao je ministar
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac razgovarao je danas sa rediteljem Vukom Ršumovićem i ekipom filma "Ničije dete", koji je na filmskom festivalu u Veneciji dobio tri nagrade.

Tasovac je u izjavi novinarima, posle sastanka, ocenio da je film "Ničije dete" postigao veliki uspeh u Veneciji i da je na najbolji način predstavljao srpsku kinematografiju. Čestitam svima koji su radili na filmu i svi sa nestrpljenjem očekujemo beogradsku premijeru, rekao je Tasovac i naveo da su tri nagrade na jednom tako veliko festivalu uspeh za svaku kinematografiju.

Reditelj Vuk Ršumović je rekao da je zadovoljan reakcijom italijanske publike na priču o izgubljenom detetu i da će srpska premijera njegovog filma biti na ovogodišnjem Festu. On je izrazio zadovoljstvo radom čitave ekipe filma, a posebno je pohvalio glavnog glumca, dečaka Denisa Murića.

Film "Ničije dete je baziran na istinitoj priči o divljem dečaku, kojeg u filmu ga igra Denis Murić, koga su sredinom 80. godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine. Murić je rekao da mu nije bilo teško da glumi, ali da je na festivalu u Veneciji imao tremu.

Upitan šta mu je bilo najteže tokom snimanja, Murić je rekao da mu je nateže bilo tokom snimanja na Avali zbog velike hladnoće. Producent Miroslav Mogorović je rekao da očekuje da film "Ničije dete" bude prikazan i na festivalu u Torontu, kao i na još nekoliko svetskih filmskih smotri.

U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track