TRILER O PRINCIPU: Premijerno prikazan film Branio sam Mladu Bosnu
Foto: Damir Dervisagic

Ovacije u Sava centru

TRILER O PRINCIPU: Premijerno prikazan film Branio sam Mladu Bosnu

Pop kultura -
Novi film Srđana Koljevića govori o Rudolfu Cistleru, mladom advokatu, koji je 1914. branio mladobosance optužene za ubistvo austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda
1 / 6 Foto: Damir Dervisagic

Igrani film “Branio sam Mladu Bosnu“, u režiji Srđana Koljevića, sinoć je premijerno prikazan u Sava centru, uz glasne ovacije i jake emocije brojne publike.

Jelisaveta Orašanin i Vuk Kostić
Jelisaveta Orašanin i Vuk Kostić

- Očekujem da će mnogi emotivno reagovati na ovu tematiku jer je ovo naša priča, naša muka - rekao je Dragan Petrović Pele, koji u filmu igra sudiju koji presuđuje Gavrilu Principu, čiji je pucanj bio povod za početak Prvog svetskog rata.

Nina Radulović Lečić
Nina Radulović Lečić

Jedinu žensku ulogu, Jovanku, ženu Veljka Čubrilovića, tumači Vaja Dujović, kojoj je ovo bio prvi put da gleda film i neposredno pre samog početka imala je, kako kaže, veliku tremu.

Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovac

- Ovo je važna uloga za mene. Najvažniji mi je sud oca, najviše me zanima njegovo mišljenje - rekla je mlada glumica.

Nataša Ninković
Nataša Ninković

Ostvarenje koje govori o Rudolfu Cistleru, mladom advokatu koji je 1914. branio Gavrila Principa i mladobosance optužene za veleizdaju i ubistvo austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, gledali su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Jelisaveta Orašanin, Nina Radulović Lečić, Sergej Trifunović...

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović
Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović

Vaja Dujović
Vaja Dujović

Producent Zoran JankovićMLADI TREBA DA IZVUKU VREDNE POUKEProducent Zoran Janković sa ponosom ističe da je ovo jedini filmski projekat kojim će se ove godine obeležiti stogodišnjica početka Prvog svetskog rata i ističe da zbog toga ima veliku tremu i odgovornost.- Iako sam iskusan u ovom poslu, ovoga puta je drugačije s obzirom na okolnosti. Mislim da će publika dobro reagovati. Mlade generacije treba da pogledaju ovaj film jer od mladobosanaca mogu mnogo važnih pouka da izvuku - rekao je Janković.

http://www.youtube.com/watch?v=r6swtw_mnV4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track