UOČI IZBORA ZA MIS SRBIJE: Koliko košta titula najlepše?
Foto: Kurir

Finale Izbora mis Srbije 8. oktobra

UOČI IZBORA ZA MIS SRBIJE: Koliko košta titula najlepše?

Pop kultura -
Otac Suzane Milutinović, izabrana mis Srba Australije, navodno tvrdi da mu je navodno ponuđeno da za dobre pare kupi titulu - tri meseca uoči finala

Na finalnom Izboru mis Srbije, koji se održava 8. oktobra u Beogradu, neće biti Suzane Milutinović, koja je zvanično, službeno i svečano izabrane mis Srba Australije, 22. februara 2014.

Suzanin otac Goran i ona sama, međutim, kažu da im se smučilo i da im je ponuđeno da za dobre pare kupi titulu - tri meseca uoči finala.

Na pitanje gde je australijska lepotica, Vesna da Vinča odgovorila je da "zaista ne zna", ali da se "devojke iz dijaspore baš i nisu dobro pokazale na kastinzima"."Ne znam zaista, sve su blagovremeno bile obaveštene i pozivane da dođu", rekla nam je vlasnica i predsednica jedine, zvanične kompanije ovlašćene za izbor mis Srbije i mis Crne Gore pod licencom Miss World i Miss Universe.

"Moram priznati da je bilo mnogo prijava iz dijaspore, ali je na kraju na razgovor i kasting došlo jako malo njih. Verovatno kriza čini svoje. Imamo predstavnicu dijaspore, devojka se zove Andrea Cvetić iz Kanade, tačnije Toronta. Najbitnije da je Srpkinja i nadam se da će se dobro pokazati i na pripremama i takmičenju", rekla je Da Vinči.

Foto Damir Dervišagic
Foto Damir Dervišagic

Organizatora-koordinatora u Australiji Slavice Ristić je "pojasnila" da su "potrebni i drugi kodeksi" da bi se otišlo na pripreme u Grčku i u finale. "Potrebni su i drugi kodeksi da se realizuje odlazak u Srbiju i na izbor mis Srbije, mis sveta i pripreme u Grčkoj. Nisu postojali dopunski uslovi za Mis Srba Australije. Suzana Milutinović je student. Prvi osnovni uslov je da sve kandidatkinje za Izbor mis Srbije budu od 1. septembra do 15. oktobra na obuci i pripremama u Srbiji i Grčkoj", odgovorila je Slavice Ristić.

Međutim, Suzanin otac Goran je rekao da njemu niko nije spominjao kodekse i tvrdi da su mu tražili 15.000 evra da mu dete "prođe dopunsku obuku" i onda "osvoji" jednu od dve titule - Miss Earth ili Miss Universe i da je mogao da bira šta će od to dvoje, po istoj ceni.

"Plan je bio da posle izbora u Sidneju Suzana prođe pripreme sa Slavicom Ristić, a da se u septembru nađe u Beogradu kako bi išla u Grčku. Mi smo, međutim, tamo otišli već u julu na odmor. Suzana je čak otkazala, žrtvovala semestar na fakultetu, da bi se posvetila izboru. Do puta, bila je u kontaktu sa Slavicom. Ona je vodila okolo, pokušavajući da pronađe donatore, takoreći prosjačeći u njeno ime", priča otac.

Goran i Suzana imaju mejl u kome im Da Vinča, kad je saznala da dolaze u julu, poručuje: "Super, imam neke ideje za tebe".Odmah po sletanju na aerodrom, gde ih je čekalo dvoje prijatelja, javili su se gospođi Da Vinča i bili pozvani kod nje kući.

"Njen stan gleda na hram Svetog Save, u Katanićevoj ulici. Tamo smo bili sve četvoro, nas dvoje i naši prijatelji. Onda nas je pozvala na svoj brod na Ušću. Kad smo izašli iz stana, rekla mi je da idem kolima s njom, a njih troje da nas prate. Tada mi je kazala da za Suzanu "može da se puno uradi", da nije "sigurna za prvo mesto", ali da može da se sredi za Miss Earth ili Miss Universe, što su drugo ili treće mesto. Ali, da to sve košta, pripreme i to. Koliko? Pa, kaže, "jedno 15.000 evra". Deset odmah, a pet pre nego što pođem nazad, a to je za 16 dana", rekao je Goran Milutinović.

O ponudi je, čim su krenuli s broda, odmah obavestio Suzanu i dvoje prijatelja koji su sve vreme bili s njima. Oni su mu istog časa rekli da ne bude lud da plati. Goran, ipak, priznaje da je razmišljao da prihvati ponudu, ako bi Suzanu usrećilo, "jer bi za svoje dete sve učinio".Nije mogao odmah da sa kreditne kartice podigne tražene pare, u Srbiji se suočio s dnevnim limitima i to je njemu i Suzani dalo vremena da razmisle.

"Počeo sam da se pitam: kakva je to ponuda, kakve garancije imam, koliko će biti još zahteva za novcem? A najvažnije i iznad svega: pa kakva je to pobeda kupljena parama"?, priča Goran i dodaje da je bilo mnogo detalja koji su ga naveli da sumnja u celu stvar.

Suzana Milutinović, mis Srba Australije (foto sydney.mfa.gov.rs)
Suzana Milutinović, mis Srba Australije (foto sydney.mfa.gov.rs)

"Vesna mi je rekla da su planovi za Suzanu i da je vodi u Pariz, da nosi Pradine haljine! Prada je bre ozbiljna firma, gde će ona, koja nikada na pistu nije izašla, da nosi Pradine haljine? To je po meni bio mamac, da lakše nasednem".

Međutim, Suzana je odustala jer na takav način da dođe do titile ne bi mogla da pogleda druge devojke u oči

"To saznanje o kupovini titula bilo je veliko razočaranje za mene. Jednostavno nisam mogla da stojim tamo s devojkama, a da sam svesna da sam platila za mesto. Šta je svrha svega toga? Zaista bih se loše osećala", rekla je Suzana.

(Vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track