Vladan Mijatović: Doneo sam opanke i šajkaču u Karnegi hol

Njujork, Njujork, nastupio u čuvenoj dvorani

Vladan Mijatović: Doneo sam opanke i šajkaču u Karnegi hol

Pop kultura -
Ono što me najviše čini srećnim je to što smo uspeli da sakupimo više od 3.000 dolara, koje ću pokloniti narodnim kuhinjama u Srbiji

Pijanista Vladan Mijatović ispunio je san svakog umetnika i nastupio u čuvenoj dvorani Karnegi hol u Njujorku.Mladi umetnik iz Kraljeva predstavio je svoj album „Ornament“, a prodajom ulaznica prikupljeno je više od 3.000 dolara za narodne kuhinje u Srbiji.Neprocenjivo- Koncert je protekao besprekorno i ostavilo nezaboravan trag u mojoj karijeri. Nikad neću zaboraviti momenat kad su svi u sali ustali i skandirali na kraju. To je zaista neprocenjiv trenutak. Publika je bila fantastična - prenosi utiske Mijatović za Kurir.Solo koncert našeg umetnika došli su, između ostalih, da čuju i konzul Republike Srbije u Njujorku Mirjana Živković i prota hrama Sveti Sava Đokan Majstorić.- Ono što me najviše čini srećnim je što smo od prodaje ulaznica uspeli da sakupimo više od 3.000 dolara, koje ćemo pokloniti narodnim kuhinjama u Srbiji. Publika je odlično primila novu muziku, koju sam specijalno napisao za novi album „Ornament“. Došao sam na ideju da budem prvi čovek koji će staviti opanke ispod klavira, a na njega šajkaču kao simbol srpstva. To se svima veoma dopalo. Ipak, je to naša tradicija - zaključuje Mijatović.Magistrirao u MinhenuVladan je rođen u Kraljevu, u muzičkoj porodici. Otac Raco, stric Predrag i deda Mišo su vrsni instrumentalisti, dok sestra Vanja Mijatović uspešno gradi pevačku karijeru. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“. S briljantnim uspehom diplomirao je na konzervatorijumu „Rihard Štraus“ u Minhenu, gde je i magistrirao 2010. godine.

Velika podrška... Vladan Mijatović i Ivan Tasovac
Velika podrška... Vladan Mijatović i Ivan Tasovac

Beogradska filharmonijaNAGRAĐENA OVACIJAMA U AMERICIVišeminutnim ovacijama publika je ispratila muzičare Beogradske filharmonije s njihovog poslednjeg koncerta u okviru američke turneje, održanom u Karnegi holu. Ovim istorijskim nastupom započeta je nova etapa međunarodnih uspeha. Naši najbolji muzičari dobili su sjajne kritike, a članak o njima objavio je i čuveni Njujork tajms.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track