Vodeći regionalni filmski festivali na najboljem evropskom muzičkom festivalu
Foto: Promo

Exit bioskop

Vodeći regionalni filmski festivali na najboljem evropskom muzičkom festivalu

Exit 2018 -
Kustendorf, Sarajevo Film Festival, Sofia International Film Festival, Motovun i Cinema City, predstaviće svoj program tokom četiri dana trajanja festivala u najmodernijem EXIT bioskopu

Spektakularna projekcija filma “Velika lepota” Paola Sorentina u sredu, 9. jula u 22h na specijalnom testiranju Dance Arene.

Vodeći regionalni filmski festivali, Kustendorf, Sarajevo Film Festival, Sofia International Film Festival, Motovun i Cinema City, predstaviće svoj program tokom četiri dana trajanja festivala u najmodernijem EXIT bioskopu, kao deo koncepta okupljanja kreativne industrije.

Dan pred početak festivala, u sredu, 9. jula u 22h specijalnom projekcijom filma "Velika lepota", italijanskog reditelja Paola Sorentina u okviru testiranja nove, do sada neviđene tehnike na omiljenom densfloru EXITa, biće najavljen veliki povratak EXIT bioskopa, ali i još moćnija i kompleksnija produkcija Dance Arene koju čini preko 200 m² LED ekrana u visokoj rezoluciji i najnoviji zvučni sistem snage preko 300.000W. Za ovu projekciju biće otvoren ulaz kod Lovotursa.

Publika će besplatno moći da uživa u ovom ostvarenju apsolutnog pobednika Evropskih festivalskih nagrada sa čak četiri priznanja, ali i Oskarom za najbolji strani film na 86. dodeli nagrada Američke filmske akademije.Exit bioskop će biti smešten na lokaciji Gornji grad, ispod hotela, kapaciteta 500 gledalaca.

Kustendorf festival, koji je pokrenuo jedan od vodećih svetskih reditelja, Emir Kusturica, i koji svake godine posećuju svetske filmske zvezde kao što su Monika Beluči i Džoni Dep, predstaviće u nedelju, 13. jula filmove „Soul Kitchen“ Fatiha Akina, „On the Road“ Voltera Solsa i „Heli“ Amata Eskalantea.

Sarajevo film festival predstavlja jedan od najvažnijih filmskih festivala, koji su u prethodnim godinama posetili filmske veličine kao što su Anđelina Džoli, Bred Pit, Orlando Blum, Danijel Krejg, Morgan Friman, Džeremi Ajrons i mnogi drugi. U subotu, 12. jula u EXIT bioskopu predstaviće ostvarenje „Snow White“ Pabla Bergera.

Sofia Film Festival sa tradicijom dugom sedamnaest godina, ugostio je do sada svetske zvezde poput Vim Vendersa i Nikite Mihalkova, a u petak, 11. jula predstaviće se omnibusom kratkih filmova bugarskih reditelja Petra Valchanova i Kristine Grozeve, „Jump“, kao i filmovima „Pride“, Pavela G. Vesnakova, „Father“, Ivana Bogdanova i „Take Two“, Nadejda Koseva.

Motovun Film Festival koji slavi filmove nastale u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama i koji su se nametnuli inovativnošću, idejom, snagom svojih priča prikazaće 11. jula ostvarenje Nebojše Slijepčevića, „Gangster te voli“.

Zajedno sa EXITom, domaćin ove filmske smotre biće novosadski festival Cinema City, koji svake godine Novi Sad pretvara u jedan veliki bioskop uz brojne lokacije, omiljene i već dobro poznate domaćoj, ali i internacionalnoj publici. 10. jula, Cinema City predstavlja film Nemanje i Branislava Bale „Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija“ o jednom od najomiljenijih novosadskih muzičara Milanu Muminu, kao i film Dragana Nikolića, „Pogrebnik“.

Exit festival i Sarajevo Film Festival, prethodnih nekoliko godina intenzivno sarađuju i zajedno učestvuju u platformi za jačanje kulture u našoj regiji, a koja za cilj ima svojevrsnu evoluciju kulture ovog dijela Evrope i kreiranje open source platforme koja okuplja kreativni potencijal. Sarajevo Film Festival i Exit u svom konceptu i ciljevima su veoma slični.

Istom misijom vode se i Cinema City, jedan od najmlađih filmskih festivala u Srbiji koji svojim posetiocima svake godine nudi priliku da se na kreativan način upoznaju i približe tokovima domaće i svetske kinematografije, ali i Motovun Film Festival koji je u potpunosti posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejama i snagom svojih priča.

Tu su i festivali Kustendorf, koji u svom festivalskom konceptu spaja muziku i film i Sofia Intarnational Film Festival koji ima zavidnu poziciju na sceni kulturnih i zabavnih događaja.

Ovi festivali će na lokaciji Exit bioskopa uz projekcije dugometražnih filmova koje su odabrali posebno za Exit publiku, predstaviti svoj program, i pokazati zašto su baš oni mesta okupljanja mladih kreativaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track