VREME JE ZA KNJIGU: Dva veka od početka rada Vuka Karadžića

59. međunarodnom sajmu knjiga

VREME JE ZA KNJIGU: Dva veka od početka rada Vuka Karadžića

Pop kultura -
Tribina "Dva veka od početka rada Vuka Karadžića, srpska kultura i evropski kontekst" biće održana u Sali "Slobodan Selenić" u 12 sati. U Hali 1 Vukova zadužbina će u 14 sati predstaviti završne tomove Sabranih dela Vuka Karadžića

BEOGRAD - Na 59. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas će biti održana tribina posvećena Vuku Stefanoviću Karadžiću i njegovom stvaralaštvu započetom pre dva veka, a biće otvoreni i štandovi Evropske unije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Štand Kancelarije za KiM Vlade Srbije, na kojoj je predstavljeno izdavaštvo i stvaralaštvo sa više od 50 naslova Srba iz pokrajine, u 11.30 otvoriće direktor Kancelarije Marko Đurić. Štand EU u 14.30 će otvoriti šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, a gostima će se obratiti ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević i dobitnik evropske nagrade za književnost Uglješa Šajtinac.

U podne će biti dodeljene i nagrade Beogradskog sajma knjiga u kategorijama - Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečja knjiga godine i Najlepša knjiga. Za 18 sati planirano je i uručenje nagrade "Dositej Obradović" izdavačkoj kući "Ikona" iz Makedonije.

Tribina "Dva veka od početka rada Vuka Karadžića, srpska kultura i evropski kontekst" biće održana u Sali "Slobodan Selenić" u 12 sati. U Hali 1 Vukova zadužbina će u 14 sati predstaviti završne tomove Sabranih dela Vuka Karadžića. U Sali "Slobodan Selenić" biće organizovan i razgovor o delu Dobrice Ćosića.

U 18 časova planirana je promocija knjige "Sećanje na 1942" kineskog pisca Liju Dženjuna, po kojoj je snimljen i film, jedan od najskupiljih u kineskoj kinematografiji. Liju, predstavnik Kine, zemlje počasnog gosta, sinoć je, sa akademikom Milosavom Tešićem otvorio Sajam knjiga, i poručio da bi politicari iz celoga sveta, zarad boljeg razumevanja, trebalo više da čitaju književna dela. Paidea će u 13.00 predsaviti knjigu o slikaru Ljubi Popoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track