Bora je simbol života!
Foto: Marina Lopičić

Legenda ispraćena na večni počinak

Bora je simbol života!

Pop kultura -
Branislav Lečić dirljivim govorom oprostio se od Borivoja Todorovića, koji je juče kremiran
1 / 6 Foto: Saša Pavlić

Od Borivoja Bore Todorovića, koji je preminuo u ponedeljak ujutru od posledica moždanog udara, juče su se oprostili članovi porodice, prijatelji, kolege i poštovaoci njegovog rada.

Srđan Todorović
Srđan Todorović

Glumac je kremiran na Novom groblju, a njegova supruga Karolina, sin Srđan, ćerke Danica i Tara, kao i sestra Mira Stupica primali su saučešće od velikog broja ljudi koji su došli da se poslednji put oproste od legende. Nekoliko sati pre kremacije održana je komemoracija u Ateljeu 212, na pozorišnim daskama na kojima je Bora ostavio mladost i zabeležio mnoštvo uloga.

Neutešni... Ćerke i sestra Mira Stupica
Neutešni... Ćerke i sestra Mira Stupica

Burne emocijeUz buru emocija, najlepših reči, uspomena i suza, veliki broj prijatelja i kolega, među kojima su bili Mira Banjac, Dragan Bjelogrlić, Dragan Nikolić, Anita Mančić, Anica Dobra i mnogih drugih, ispraćen je simbol našeg glumišta.- Bora je bio neverovatno fleksibilan da se uvuče svakome pod kožu. Sad ga čeka bolja, nebeska podela, gde se igraju ozbiljni komadi. On je simbol života i ne liči na njega to što je otišao - rekao je Branislav Lečić prisećajući se rada s Todorovićem na filmu „Profesionalac“.

Branislav Lečić
Branislav Lečić

Glumica Branka Petrić prisetila se karakterističnog, samo Bori svojstvenog osmeha i smisla za humor i 16 godina druženja. Uz stihove Mike Antića „Ako ti jave, umro sam“, glumac Voja Brajović oprostio se od svog prijatelja, od koga su, kako je rekao, svi učili o životu, o ljubavi, o tome kako se udvara i pije, ali nikad niko nije dosegao veličinu njegove glume.

Voja Brajović
Voja Brajović

Čvoka uverljiv u svemu- Naš Čvoka je bio uverljiv u svemu, ali omanuo je u tome što je umro. To mu ne verujem, opet neka njegova detinjarija - rekao je Brajović.Mnoštva anegdota u dugom radu i druženju prisetio se i reditelj Dušan Kovačević, navodeći da će Bora uvek biti najšarmantniji i najskromniji glumac našeg pozorišta i filma i citirao rečenicu koju je Bora jednom prilikom rekao kad su ga hvalili:- Zar vi to mene pre vremena u legende?Uz veliki aplauz i suze prisutnih spuštena je poslednji put zavesa za legendu Boru Todorovića u Ateljeu 212.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja