Život je prekratak da biste tolerisali ovih 20 stvari!
Foto: Thinkstock

Rizikujte

Život je prekratak da biste tolerisali ovih 20 stvari!

Pop kultura -
Ako vam se čini kao da trčite u mestu, postoji dobra šansa da tolerište stvari koje ne bi trebalo

Nemojte samo da se pomirite sa životom. Svaki dan vam se nude razni izbori.

Budite hrabri i rizikujte s izborima koji su različiti od onih koje ste dosad činili, ali ih smatrate ispravnim. Ako vam se čini kao da trčite u mestu, postoji dobra šansa da tolerište stvari koje ne bi trebalo. Vreme je da ponovo uzmete život u svoje ruke. Život je jednostavno prekratak da biste tolerisali ovih dvadeset stvari.

1. Ljude koji vas spuštajuVeze i odnosi bi trebalo da vam pomažu, a ne da vas povređuju. Provodite vreme s ljudima koji su pametni, aktivni i slično razmišljaju kao i vi.

2. Poslovnu atmosferu ili karijeru koju mrziteNemojte da se pomirite s prvom ili drugom poslovnom karijerom na koju naiđete. Nastavite da tražite. Posle ćete pronaći posao koji volite da radite. Ako se zateknete kako teško radite i uživate u svakom trenutku, nemojte da prestamete. Na tragu ste nečeg velikog. Težak rad nije težak kad ste koncentrisani na svoju strast.

3. Svoju vlastitu negativnostBudite svesni svog unutrašnjeg razgovora. U svojoj glavi mi neprestano pričamo sami sa sobom, ali nismo uvek svesni onoga što govorimo i kako to utiče na nas. Počnite da slušate svoje misli. Ako čujete negativne misli, prestanite s tim i zamenite ih s pozitivnim.

4. Bespotrebne nesporazumeRecite ono što mislite. Mislite ono što kažete. Govorite jasno. Postavljajte pitanja. Razjasnite stvari sve dok ih ne shvatite.

5. Neorganizovani životni i poslovni prostorRasčistite nered. Riješite se stvari koje ne koristite. Praktično organizirajte prostor u kojem boravite, živite i radite.

6. Svoje kašnjenjeUstanite 30 minuta ranije kako ne biste morali da trčite unaokolo poput ludaka. Tih 30 minuta će vam pomoći da se rešite kazni za prebrzu vožnju, kašnjenja i ostalih nepotrebnih glavobolja.

7. Pritisak uklapanja u gomiluČesto, jedini razlog zašto neki ljudi žele da se uklopite je taj da kad jednom to napravite oni vas mogu ignorisati i nastaviti svojim poslom. Nemojte na to pristati. Vi budite VI, jedina osoba koja i možete biti.

8. Nezdravo teloVaše zdravlje je vaš život. Nemojte odustati od njega. Jedite pravilno, vežbajte i redovito uradite psihičku proveru svog stanja.

9. Strah od promeneŽivot je promena. Svaki dan je drugačiji. Svaki dan ima novi početak i novi završetak. Prigrlite to i učinite od njega najbolje što možete.

Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

10. Samo rad, bez igreUživajte i zabavljajte se kad god možete. Ako se smešite, radite nešto ispravno.

11. Ljude ili reklame koje vam daju osećaj da niste dovoljno lijepiDobar izgled privlači oko. Ličnost privlači srce. Budite ponosni na sebe kakvi jeste. Već ste predivni.

12. Nedovoljno snaUmoran um je retko produktivan.

13. Ponavljanje uvek istih stvari iznova i iznovaVi ste zbroj svih vaših iskustava. Što više iskusite, vaša životna priča postaje zanimljivija.

14. Ličnu pohlepuNe dopustite da vas se pohlepa i varanje dočepaju. Pohlepa će u konačnici pokopati i one najsretnije.

15. Brdo dugovaŽivite dobro, ali uvek ispod svojih krajnjih mogućnosti. Ne kupujte stvari koje vam ne trebaju. Pre velikih kupovina uvek prespavajte. Izradite plan vraćanja dugova, a potom štednje i držite se toga.

16. NepoštenjeŽiveti pošten život donosi mir uma, a mir uma je neprocenjiv i tačka. Nemojte biti nepošteni niti trpeti nepoštene ljude. 17. NeveruIntimni odnosi su sveta veza – krug poverenja. Ako obe strane ne razmišljaju na taj način, možda takva veza i nije vredna da se za nju borite.

18. Nesiguran domAko se kod kuće ne osećate sigurno, nikada se nigde nećete osećati sigurno. Stvorite kdom koji se temelji na ljubavi u sigurnom prostoru koje ćete s ponosom nazivati "domom".

19. NespremnostŽivot je nepredvidiv. A postoji velika razlika između straha i nepripremljenosti. Uvek budite spremni.

20. NedelovanjeIli ćete nešto preduzeti i stvarati nove prilike ili će neko drugi to učiniti. Ništa ne možete promeniti ili na bilo kakav način napredovati ako samo sedite i razmišljate o tome.

Thinstock
Thinstock

(Atma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track