ZLOSTAVLJANJE? Policija ispitala Klifa Ričarda zbog seksa sa dečakom (16)

Istraga

ZLOSTAVLJANJE? Policija ispitala Klifa Ričarda zbog seksa sa dečakom (16)

Pop kultura -
Razgovor sa policijom usledio je posle prošlonedeljnog pretresa luksuznog doma Klifa Ričarda u Saningdejlu u Berkširu na jugu Engleske

LONDON - Britanska policija ispitala je pevača Klifa Ričarda u vezi sa navodnim seksualnim prekršajem koji datira iz 80-ih godina prošlog veka. Ričard se juče dobrovoljno prijavio za razgovor, nije priveden i protiv njega nije podneta optužnica, prenela je agencija AFP.

Razgovor sa policijom usledio je posle prošlonedeljnog pretresa luksuznog doma Klifa Ričarda u Saningdejlu u Berkširu na jugu Engleske. Portparol Ričarda (73) je rekao da je on u potpunosti sarađivao sa policijom i da je odgovorio na sva pitanja. On je ponovio je da Klif Ričard odbacuje optužbe i da će i dalje sarađivati s policijom.

Osam pripadnika Berkširske policije pretražilo je pre 10 dana imanje pevača u potrazi za dokazima koji bi potkrepili tvrdnje da je izvršeno delo seksualne prirode "nad dečakom koji je u to vreme bio mlađi od 16 godina". Ričard se tada oglasio saopštenjem u kom je naveo da već nekoliko meseci na internetu kruže optužbe o davnašnjem nedelu i da su sve te optužbe lažne.

Klif Ričard je jedan od najpoznatijih muzičara u Velikoj Britaniji gde ima status institucije. Karijeru je započeo tokom 1950-ih, a proslavio se hitovima kao što su "Devil Woman", "Living Doll", "The Young Ones" i "We Don`t Talk Anymore".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track