Zoran Janković: Republika Srpska nas je ostavila bez dinara!
Foto: Nemanja Pančić

Priča o advokatu sarajevskih atentatora

Zoran Janković: Republika Srpska nas je ostavila bez dinara!

Pop kultura -
I pored višemesečnog očekivanja pomoći u finansiranju filma „Branio sam Mladu Bosnu“, ipak smo uspeli da snimanje privedemo kraju

Već mesec dana traje snimanje novog ostvarenja po scenariju i u režiji Srđana Koljevića „Branio sam Mladu Bosnu“, koje govori o advokatu dr Rudolfu Cistleru, jednom od branilaca i učesnika Sarajevskog atentata.Producent filma Zoran Janković govori kako protiče snimanje i koje projekte njegov „Košutnjak film“ priprema.- Snimanje ide po planu, a paralelno se radi i montaža. Pogledao sam kadrove koji su urađeni u Pančevu i veoma sam zadovoljan materijalom. Plan je da film bude premijerno prikazan na jesen, a do kraja godine će krenuti emitovanje serije na RTS. Moram da napomenem da i pored višemesečnog očekivanja pomoći u finansiranju filma iz Republike Srpske koja se na kraju nije desila, ipak smo uspeli da redukovanim planom i budžetom privedemo snimanje kraju. Hteo bih da istaknem da bez obzira na tešku finansijsku situaciju, RTS je našao mogućnosti da pomogne.

Zadovoljni snimljenim materijalom... Scena iz filma „Branio sam Mladu Bosnu“
Zadovoljni snimljenim materijalom... Scena iz filma „Branio sam Mladu Bosnu“

Uskoro započinjete snimanje serije „Jedne letnje noći“?- Imali smo veliki kasting u kojem je učestvovalo više od 150 mladih glumaca i nadam se da smo među njima pronašli prave junake za našu novu seriju. Predstavićemo ih javnosti na početku snimanja sredinom avgusta. Serija će izgledati drugačije u odnosu na ranije ekranizacije. Priča se najvećim delom odigrava na Jadranu i u Veneciji. Deo kadrova biće snimljen na brodu, a zahvaljujući modernoj tehnologiji, izgledaće skuplje. Serija će premijerno biti prikazana kao i prethodna na TV Prva.Da li planirate još ekranizacija romana Mir Jam?- To zavisi isključivo od toga kako će gledaoci primiti seriju „Jedne letnje noći“. Da je Mir Jam engleska spisateljica, svaka njena knjiga bila bi ekranizovana više puta. „Košutnjak film“ se bavi i savremenim „ženskim pismom“, upravo se završava scenario za seriju po romanima Vesne Dedić „Zauvek u srce“ i „Sunce meni, sunce tebi“.Publika je najviše volela seriju „Bela lađa“. Da li bi ona i dalje živela da vas nije napustio Milan Lane Gutović?- U pravu ste. Lane nas je napustio dva dana pred nastavak snimanja. Bili smo primorani da je završimo, a Brstina se sjajno snašao u nepredviđenim okolnostima. Inače, u „Košutnjak filmu“ za sledeću godinu spremamo još dve velike igrane seriju koje pišu Siniša Pavić i Milovan Vitezović.

Stari drugarVOLEO BIH DA OPET RADIM SA ŠOTROMDa li ćete opet nešto raditi sa Zdravkom Šotrom?- Voleo bih da opet nešto snimamo. Šotra je moj veliki prijatelj i uradio je divne projekte s „Košutnjak filmom“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track